Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

31 Mart'tan sonra kripto parası olandan da vergi kesilecek! Düzenleme yolda geliyor

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması adına vergi düzenlemesi geleceği belirtildi. Hazırlıkların devam ettiği taslakta belli bir sınırı geçen kazançlarda vergi alınacağı açıklanmış bulunuyor.

Yayın Tarihi: 24.02.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 24.02.2024 15:30

31 Mart'tan sonra kripto parası olandan da vergi kesilecek! Düzenleme yolda geliyor

Senelerdir düzenlemeye girmesi adına çalışmaların devam ettiği kripto paralar konusunda yeni gelişmeler mevcut. Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması adına vergi düzenlemesi geleceği belirtildi. Hazırlıkların devam ettiği taslakta belli bir sınırı geçen kazançlarda vergi alınacağı açıklanmış bulunuyor. 

Tasarı düzenlenmesinin bitmesi sonrasında meclise gelmesi ile birlikte onay alması bekleniyor. Kripto para piyasasına 31 Mart seçimleri sonrasında vergi planlaması için harekete geçileceği ve meclise sunulacak olan tasarının tamamlanacağı açıklandı. 

SEÇİMLER SONRASINDA DENETLEME BAŞLAYACAK

TRT Haber'de yer alan habere göre Kripto para piyasası ile alakalı çalışmalarda sona gelindiği belirtildi. Belirli bir sınır üzerinde kazançlardan işlem vergisi alınması ile alakalı planların devreye gireceği belirtilirken Bu sayede Kara para aklamasının da önüne geçilmesi hedefleniyor. 

KRİPTO PARA BORSALARINA DENETLEME

Kripto para işlemlerinin yapıldığı borsaların da denetlenebilir hale gelmesi sonrasında şeffaflığın arttırılması amacı güdülüyor. Yeni kurulacak olan Borsalar için sermaye şartı getirilmesi hedeflenirken, alım ve satımlar ile alakalı birçok kriterin de yer alacağı konuşuluyor.