Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

3 ilde eğitime ara verilirken AKOM İstanbul'da ne zaman kar yağacağını açıkladı

AKOM İstanbul'da kar yağış tarihini açıklarken sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyardı. Yurdun doğu kesimlerini esir alan kar nedeniyle 3 ilde eğitime ara verildi.

Yayın Tarihi: 12.01.2024 14:43
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 14:43

3 ilde eğitime ara verilirken AKOM İstanbul'da ne zaman kar yağacağını açıkladı

Bu kış da Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu esir aldı. Özellikle yurdun doğu kesimlerinde kar ve tipi bastırırken, batı illerde yağışlı ve rüzgarlı havalar da başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan (AKOM) uyarıların peş peşe geldiği bugün, öğle saatleri itibarıyla İstanbul şehir merkezinde karla karışık yağmur yağacağı öğrenildi. Yüksek kesimlerde kar yağışlarının etkili olması beklenirken tüm sürücüler de uyarıldı. 

Eğitime kar engeli geldi! O illerde okullar tatil 

Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun doğusunda bugün itibarıyla kar yağışları etkili olurken, Güney Doğu bölgesinde yağmur etkili oldu. Diğer bölgelerde yağış olmadığı bildirilirken, İstanbul’da bugün ve yarın kar yağışı yaşanacak. 

Meteorolojiden çeşitli uyarılar gelirken, kar ve tipi nedeniyle Hakkari’de, Beytüşşebap’ta, Bingöl Yedisu ilçesinde, taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi. 

AKOM gizli buzlanmaya karşı uyardı 

Öte yandan AKOM, İstanbul’da sıcaklıkların Pazartesi gününe kadar 4-6 derece arasında seyredeceğini duyurdu. Bu kapsamda şehir merkezinde Cumartesi günü öğle saatleri itibarıyla karla karışık yağmur yağacağı bildirilirken, 15 Ocak tarihine kadar yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredeceği kaydedildi. 16-25 Ocak tarihlerinde ise mevsim normallerinin 1-3 derece üstünde seyredeceği belirtildi. 

AKOM, aynı zamanda sürücüleri de uyardı. Gizli buzlanma yaşanabileceğini bildiren AKOM, sürücülerin Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarının dikkate alınması gerektiğini vurguladı.