DOLAR
39,52 -0,11%
EURO
45,51 -0,07%
ALTIN
4.305,77 -0,16%
BITCOIN
4.141.171,54 -0,39%

25. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 2 Mayıs'ta Başlıyor

25. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, 2-15 Mayıs tarihleri arasında Trabzon'da sanatseverlerle buluşacak.

Yayın Tarihi: 30.04.2025 16:56
Güncelleme Tarihi: 30.04.2025 16:56

25. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 2 Mayıs'ta Başlıyor

Festival Hakkında

25. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, Trabzon Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, çeşitli sanat dallarını bir araya getirerek tiyatro sanatını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Festival Programı ve Katılımcılar

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner, bu yıl festivalde toplam 23 oyun sahneleneceğini belirtti. Festivalde İspanya, İtalya, Fransa, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova gibi ülkelerden gelen topluluklar yer alacak. Toplamda 42 temsil vermek üzere planlanan etkinlikler, farklı sahnelerde gerçekleşecek.

Etkinlikler ve Atölye Çalışmaları

Festival kapsamında çocuklar için özel oyunlar, atölye çalışmaları ve söyleşilere de yer verilecek. Uzuner, çocuklara eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunacak atölyelerin detaylarını paylaştı: "Maske ve şapka yapımı, kostüm tasarımı ve geleneksel Karagöz-Hacivat gibi etkinlikler ile tiyatro kültürünü tanıtmayı hedefliyoruz."

Açılış Töreni ve Etkinlikler

Festivalin açılış töreni 2 Mayıs'ta Atatürk Alanı'nda Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca, festivalin ilk etkinliği Haluk Ongan Sahnesi'nde İspanyol Ortemis Orkestra ekibinin "Disconcerto" adlı gösterisi ile başlayacak.

Bölgesel Etki ve Katkılar

Uzuner, festivalin bölgeye sanatsal ve kültürel bir vibrasyon kazandırdığını ifade ederek, şimdiye kadar 250 binden fazla seyirciye ulaştıklarını vurguladı. Festivalin, Trabzon’un tanıtımına yaptığı katkılarla beraber, şehrin farklı noktalarında da etkinliklerin yürütüleceğini belirtti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu özel festivale katkı sağlayan tüm kuruluşlara teşekkür eden Uzuner, festivalin geçici mekanlarda kalıcı izler bırakmayı amaçladığının altını çizdi.

Trabzon'da, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Türkiye'nin yanı sıra farklı...

Trabzon'da, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden gelen ekiplerin 23 oyunla 42 temsil vereceği "25. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner (ortada), açıklama yaptı.