22. Ankara Kitap Fuarı'nda hafta sonu yoğunluğu
Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı'nın üçüncü gününde ATO Congresium'daki organizasyon, hafta sonunu değerlendiren kitapseverlerin yoğun ilgisini çekti. Ziyaretçiler satışa sunulan kitapları inceleme ve alışveriş yapma imkânı buldu.
Organizasyon ve katılım verileri
Fuar koordinatörü ve Eylül Fuarcılık Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, fuarın gelenekselleştiğini ve bunun önemine dikkat çekti. Çayır, fuarın diğer illerdeki etkinliklerden farkının yayınevlerinin ekonomik açıdan daha memnun ayrılması olduğunu vurguladı.
Çayır, son 5 yılda fuarın 2,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaştığını belirterek, bu yıl fuarda 400'e yakın yayın evinin stant açtığını, 800'ün üzerinde yazar ve çizerin katılım sağladığını ve 1000'i aşkın imza, söyleşi, konferans ve panel gibi etkinlik düzenleneceğini aktardı.
Ziyaretçi sayısı ve hedefler
Çayır, fuarın ilk iki gününde 50 bin ziyaretçi ağırlandığını ve son güne kadar bu sayının 500 bine ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Organizasyon ekibinin amacı olarak geniş kitlelere kitabı ulaştırmak, okuyucuyu yazarla aynı atmosferde buluşturmak gösterildi. Çayır, katılımcılara 12 Ekim'e kadar fuarı ziyaret etmeleri çağrısında bulundu.
Yazar, yayınevi ve katılımcı görüşleri
Fuarda yer alan yazar ve şair Mutahhara Arlı Özkök, önceki yıllara göre katılımcı yoğunluğunun arttığını gözlemlediklerini belirtti ve yazar-okuyucu buluşmalarının kendileri için önemine vurgu yaptı. Özkök, çocukların ve gençlerin daha fazla kitap okuması gerektiğini vurgulayarak ebeveynlere önemli sorumluluk düştüğünü; ailelerde kitap okuyan bireylerin örnek olmasının çocukları kitaba yönlendireceğini söyledi. Ayrıca yeni nesil sınavların anlama odaklı olması nedeniyle çocukların kitap okumaya teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.
Fuarda stant açan yayınevinin satış sorumlusu Cemil Yıldırım ise organizasyona üçüncü katılışları olduğunu, bugünkü katılımdan genel olarak memnun olduklarını ve geçen yıla göre katılımda artış gözlemlediklerini belirtti.
Diğer katılımcılar
AA Kitap da fuarda ziyaretçilerini ağırlıyor.
Anadolu Ajansı
Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı'nın üçüncü gününde vatandaşlar fuara yoğun ilgi gösterdi. ATO Congresium'daki fuarda hafta sonunu fırsat bilen kitapseverler, hem satışa sunulan kitapları inceleme fırsatı buldu hem de alışveriş yaptı.