DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.866.661,89 -0,33%

21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali Bursa'da başladı

BKSTV tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun 'Şebo Müzikali' ile Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi'nde başladı.

Yayın Tarihi: 15.11.2025 13:12
Güncelleme Tarihi: 15.11.2025 13:12

21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali Bursa'da başladı

21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, Kocaeli Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Şebo Müzikali" ile Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi'nde başladı. Festival, UNIMA Türkiye Millî Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirildi.

Açılış gösterisi ve program

Festivalin açılışını yapan Şebo Müzikali, çocuklar için hazırlanan kukla ve Karagöz alanlarının yanı sıra farklı gösterilerle izleyicilere sunuldu. Her yaştan izleyiciyi güldüren müzikal, sokak hayvanlarının yuvalandırılmasına dikkat çeken sosyal sorumluluk temasıyla öne çıktı ve seyircilerden yoğun alkış aldı.

Katılımcılar ve belediye mesajı

Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve BKSTV yöneticileri, UNIMA Türkiye Millî Merkezi temsilcileri, yerli ve yabancı sanatçılar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Başkan Mustafa Bozbey, "Karagöz, gölge oyunları alanında dünya çapında seçkin bir konuma sahip. Festival, geleneğimizin sürdürülmesi açısından önemli bir görev üstleniyor. Aynı zamanda festivalimizde birçok yabancı ekibi de misafir ederek kentimizin değerlerini tanıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek gelen misafirlerin ülkelerine döndüklerinde Bursa’nın zenginliklerini anlatarak birer kültür elçisi olacaklarını vurguladı. Festival kapsamında 10 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerin gerçekleşeceği duyuruldu ve tüm Bursalılar etkinliklere davet edildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA BURSA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM VAKFI (BKSTV) TARAFINDAN DÜZENLENEN...

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA BURSA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM VAKFI (BKSTV) TARAFINDAN DÜZENLENEN ’21. ULUSLARARASI KARAGÖZ KUKLA VE GÖLGE OYUNLARI FESTİVALİ’, KOCAELİ ŞEHİR TİYATROSU TARAFINDAN SAHNELENEN ‘ŞEBO MÜZİKALİ’ İLE BAŞLADI.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA BURSA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM VAKFI (BKSTV) TARAFINDAN DÜZENLENEN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.