2025 EGM maaş promosyonu görüşmelerinde öne çıkanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görev yapan yaklaşık 330 bin polis memurunu ilgilendiren 2025 yılı maaş promosyonu görüşmelerinde, Emniyet Teşkilatı Sendikası'nın talepleri ve ihalenin zamanlaması sürecin merkezinde bulunuyor. Mevcut anlaşmanın sona ermesiyle birlikte yeni döneme ilişkin bankalarla yapılacak müzakereler gündemde.
Emniyet Teşkilatı Sendikası'nın talep maddeleri
270.000 TL tutarında promosyonun tek seferde ve peşin olarak ödenmesi talep ediliyor. Sendika, bu rakamı personelin beklentileri doğrultusunda masaya koyuyor.
Promosyonun alım gücünü korumaya yönelik olarak, her yıl oluşacak resmi enflasyon oranı kadar enflasyon farkı ödemesinin yapılması isteniyor.
Promosyon seçeneği yerine alternatif bir finansal çözüm olarak 600.000 TL tutarında sıfır faizli kredi imkanı sağlanması talep ediliyor.
İhalenin başlangıç fiyatının 164.440 TL'nin altında olmaması şartının şartnameye eklenmesi planlanıyor.
İhale takvimi ve ödeme planı
Mevcut maaş promosyonu anlaşmasının 2025 yılının Kasım ayında sona erecek olması, yeni ihale sürecini hızlandırıyor. Kulislerde ve sendika beklentilerinde sürecin şu şekilde işleyeceği öngörülüyor:
Bankaların teklifleri alınarak ihalenin Ekim ayı içinde tamamlanması hedefleniyor. Bu süreçte en yüksek teklifi veren banka ile görüşmeler yapılacak.
İhalenin sonuçlanıp sözleşmenin imzalanmasının ardından, promosyon ödemelerinin en geç Kasım ayı ortasına kadar personelin banka hesaplarına yatırılması amaçlanıyor.
Değerlendirme: Rekor talepler ve pazarlık dinamikleri
Sendikanın ortaya koyduğu talepler, bugüne kadar örneklenen tutarlar arasında yüksek seviyede yer alıyor. Bankaların, 330 bin kişilik maaş hesabını kazanmak için ne kadar cömert teklif sunacağı ihalenin rekabetçi geçeceğine işaret ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personelin beklentilerini karşılayacak ve kurumsal fayda sağlayacak en uygun anlaşmayı sağlamak üzere titiz bir müzakere süreci yürüteceği belirtiliyor.
Resmi takvim ve kesin rakamlar için Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili bankaların yapacağı duyurular takip edilecek.