20 yıllık faili meçhul bakkal cinayeti şüphelileri adliyeye sevk edildi

Denizli'de 2006'da öldürülen bakkal Mehmet Ali Türkmen dosyası, Cinayet Büro'nun yeniden incelemesiyle 20 yıl sonra aydınlatıldı; 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 17.07.2026 13:30
Güncelleme Tarihi: 17.07.2026 13:34

20 yıllık faili meçhul bakkal cinayeti şüphelileri adliyeye sevk edildi

20 yıllık faili meçhul bakkal cinayeti şüphelileri adliyeye sevk edildi

Denizli'de 2006 yılında bakkallık yapan Mehmet Ali Türkmen'in gece saatlerinde dükkanında öldürülmesiyle ilgili dosya, Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yeniden incelemesiyle 20 yıl sonra aydınlatıldı. Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmanın yeniden açılması ve yürütülen çalışmalar

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, 75 ilde 638 faili meçhul dosya arasında yer alan Denizli dosyası kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Cinayet Büro Amirliği dedektifleri dosyayı yeniden ele aldı. Olay yerinden elde edilen 20 yıl öncesine ait deliller, günümüzün teknolojik imkanları kullanılarak yeniden incelendi.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimlik tespiti yapıldı. Ekiplerin düzenlediği operasyonla yakalanan 4 kişi gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Dosyanın önemi

Yaklaşık 20 yıldır faili meçhul kalan dosyanın aydınlatılması, eski dosyaların günümüz adli ve teknik imkanlarıyla yeniden incelenmesinin vaka çözümünde etkili olabileceğini gösteriyor. Ayrıca Bakanlık talimatıyla başlatılan kapsamlı taramanın, benzer faili meçhul dosyaların yeniden değerlendirilmesine katkı sağlayabileceği değerlendiriliyor.

DENİZLİ'DE 2006 YILINDA MEYDANA GELEN VE FAİLİ MEÇHUL KALAN BAKKAL MEHMET ALİ TÜRKMEN CİNAYETİ...

DENİZLİ'DE 2006 YILINDA MEYDANA GELEN VE FAİLİ MEÇHUL KALAN BAKKAL MEHMET ALİ TÜRKMEN CİNAYETİ, CİNAYET BÜRO AMİRLİĞİ EKİPLERİNİN TİTİZ ÇALIŞMASI SONUCU 20 YIL SONRA AYDINLATILDI. OLAYLA İLGİLİ BELİRLENEN 4 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

DENİZLİ'DE 2006 YILINDA MEYDANA GELEN VE FAİLİ MEÇHUL KALAN BAKKAL MEHMET ALİ TÜRKMEN CİNAYETİ...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.