Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

2 çocuğu olan yaşadı! TC Kimliğini kapıp PTT'ye giden 10 gün içinde 7 bin lira ödeme alacak!

Devlet tarafından sağlanan destekler için PTT aracılık ediyor. Bu kapsamda çok sayıda destek ödemesi PTT üzerinden tamamlanıyor.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 09:55
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 09:55

2 çocuğu olan yaşadı! TC Kimliğini kapıp PTT'ye giden 10 gün içinde 7 bin lira ödeme alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik açıdan dezavantajlı kesime destekler 2024 yılında da devam ediyor. Her bireye ya da haneye ihtiyacına göre şekillenen destek ödemeleri sağlanıyor. Hayat koşullarının zorlaşmaya başladığı şu günlerde devreye giren devlet, yaşlı, genç, kadın, erkek fark etmeksizin her yaşta ihtiyaca göre ödeme sağlıyor. Bu kapsamda çocuğu olan dar gelirli haneler hanede bulunan çocuk sayısına göre ödeme alabiliyor. Hanede 2 çocuğa kadar sağana destek ödemesi SED yardımı olarak devam ederken, bu kapsamda çocuk başına ortalama 3571 TL destek sağlanıyor. Hanede 2 çocuk var ise bu ödeme ay ay 7500 TL'nin üzerinde seyredebiliyor.

Devletin sunduğu maaş gibi ödenen destekler memur maaş katsayısına göre zamlanırken, bu desteklerin başvuru şartları ise asgari ücret tutarına göre şekilleniyor. 2024 yılı itibari ile hem başvuru şartı hem de ödeme tutarı değişen SED desteği Ocak ayı taksitlerinin ne zaman hesaplara aktarılacağı merak ediliyor.

TL

SOSYAL YARDIMLARA OCAK ZAMMI

Yaşlı aylığı, evde bakım yardımı, SED yardımı ve engelli aylığı gibi destekler memur maaş katsayısınca artış gösterirken, ödemeler genel olarak ayın ikinci haftası itibari ile hesaplara aktarılıyor. SED desteğinden ay ay faydalanan hak sahibi ödemelerin ne zaman hesaplara aktarılacağı konusunda araştırmalarına devam ediyor. Her ayın 15'inden sonra hesaplara aktarılan SED desteği ödemeleri ile alakalı gözler Aile Bakanı Mahinur Göktaş'a çevrili bekliyor.

SED DESTEĞİ 2024 NE KADAR OLDU?

Memur maaş katsayısınca zam alan diğer bir destek SED yardımı olarak biliniyor. Devlet tarafından ödemelerin Ocak taksitinin zamlı olarak aktarılıp aktarılmayacağı konusunda da son dakika gelişmeler mevcut.

zam

Memurlar çalıştıkları günün ödemesini peşin almaktadırlar. Özel sektör çalışanları da çalıştıkları günün maaşını almaktadırlar. Sosyal destek ödemeleri de bir ay öteden gelmektedir. Bu kapsamda sosyal destek ödemeleri Ocak ayı ödemeleri zamlı olarak hesaplara aktarılmayacak. Şubat ayı itibari ile hak sahibi dar gelirli ödemelerini 2024 zamları tutarında alacak.

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama kapsamında ortalama 3571 TL olan SED Desteği ödemeleri Şubat ayında 5.330 TL ortalama olarak aktarılacak. Başvurusunu yapıp ödeme alan hanede bulunan ilk 2 çocuğu ödeme sağlanırken, Ocal ayı SED ödemelerinin bu hafta ya da önümüzdeki hafta hesaplara aktarılması bekleniyor.