Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'incisi yapılan "Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali", büyük bir coşkuyla tamamlandı. Festival, Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı tarafından Ayder Yaylası'nda organize edildi. Etkinliğin son gününde ziyaretçiler, kar üstünde tulum ve kemençe eşliğinde horon tepti, bazıları da eğlencelik olarak poşetlerle kayma fırsatını değerlendirdi.
Festivalde yerel sanatçılar sahne alarak misafirlere müzik ziyafeti sundu. Festivalin güvenliği için görevliler, milli park girişinde trafik sorununu önlemek adına özel araçların geçişine izin vermedi. Ziyaretçiler, araçlarını park ettikten sonra minibüslerle veya yürüyerek yaylaya ulaştı.
Festivalde katılan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder Yaylası’na olan ilginin her yıl arttığını vurguladı. Avcı, “1700 kapasiteli bir otopark yaptık ve buranın trafik sorununu çözüyoruz. Ardeşen’den Ayder Yaylası'na kadar çevre dostu bir yol yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Rize-Artvin Havalimanı’nın uluslararası uçuşlara açılmasıyla Kuveyt seferlerinin başladığını da belirtti.
Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, Ayder Yaylası'nın dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını ve bölgede turizmi yıl boyunca yaymayı hedeflediklerini söyledi. Böyük, Kaçkarlar Dağları'nda heliski kayak sporunun yapılmasının bölgenin uluslararası tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'ncisi organize edilen "Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" tamamlandı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'ncisi organize edilen "Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" tamamlandı.