14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oldu; kebapçılarda yoğunluk yaşandı

Adana'da 14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı (1-8 Nisan) şehre hareketlilik getirdi; kebap ve şırdancılarda yoğunluk, binlerce ziyaretçi esnafı canlandırdı.

Yayın Tarihi: 05.04.2026 09:14
Güncelleme Tarihi: 05.04.2026 09:31

14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oldu; kebapçılarda yoğunluk yaşandı

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı esnafı hareketlendirdi

14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana'da baharın gelişini simgeleyen portakal çiçeği kokusuyla başlarken kent merkezinde ekonomik ve sosyal hareketlilik yarattı. Karnaval 1 Nisan'da başlayıp 8 Nisana kadar sürecek ve etkinliklerin yarattığı yoğunluk şehir genelinde hissediliyor.

Karnaval alanına gelenlerin sayısı bu yıl yerli ve yabancı binlerce kişiye ulaştı. Etkinliklerin yoğunluğu, özellikle tur ve bireysel ziyaretçilerle birlikte kentin gıda işyerleri başta olmak üzere küçük esnafa olumlu yansıdı.

Esnafın değerlendirmesi

İHA muhabirine konuşan kebapçı Yaşar Aydın, "Portakal Çiçeği Karnavalı dolayısıyla yoğunuz. Turlarla gelen var, kendi özel araçlarıyla gelenler var. Çevre illerden ve Türkiye’nin hemen hemen her yerinden insanlar akın ediyorlar. İnsanlar eğleniyorlar ve mutlular. Biz de insanlara hizmet ediyoruz. Adana’ya değer katan etkinlikler bunlar. Adana böyle güzelliklerle anılmalı her zaman. İnsanları bekliyoruz. Burada her şey var ama önce lezzet var. Herkesi Adana’ya bekliyoruz" dedi.

Yerel mutfak temsilcileri ve özellikle kebap ve şırdancılar karnaval döneminde artan müşteri akınına dikkat çekti; işletmeler hem günlük taleple hem de karnaval ziyaretçilerinin tercihleriyle karşılaşıyor.

Ziyaretçilerin görüşleri

Karnaval için Adana'ya gelen ziyaretçiler de kentle ve lezzetlerle ilgili memnuniyetlerini dile getirdi. Ayşe Hacivanoğlu karnaval için Ankara’dan geldiklerini belirterek, "Karnaval için Ankara’dan geldik. Adana’dan kebap yemeden dönmeyi düşünmüyorduk. Kebap yedik ve kebaptan çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

Mahmut Elibol ise, "Buraya kadar gelmişken tabi kebap yemeden olmaz. Karnavala gelen herkese kebabı tavsiye ederiz" dedi. Ayşe Akyürek de Kırıkkale’den geldiklerini belirterek, "Kırıkkale’den Portakal Çiçeği Festivali için geldik. Çok beğendik çok memnun kaldık. Gelmişken kebap yiyelim dedik. Burası çok güzel. Gerçekten çok beğendim. Herkese tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, 14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kentin kültürel ve ekonomik canlılığına katkı sağlarken, özellikle lokanta ve sokak yemekleri sunan işletmelerde gözle görülür bir yoğunluk oluşturdu. Etkinlik 8 Nisan’a kadar devam edecek.

ADANA’DA BU SENE 14’ÜNCÜSÜ DÜZENLENEN ULUSLARARASI PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI ESNAFA CAN SUYU...

ADANA’DA BU SENE 14’ÜNCÜSÜ DÜZENLENEN ULUSLARARASI PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI ESNAFA CAN SUYU OLURKEN KEBAPÇILAR DOLDU TAŞTI.

ADANA’DA BU SENE 14’ÜNCÜSÜ DÜZENLENEN ULUSLARARASI PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI ESNAFA CAN SUYU...

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.