11. İstanbul Ölçme Değerlendirme Günleri 1-5 Eylül'de çevrim içi gerçekleştirilecek

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde düzenlenen 11. İstanbul Ölçme Değerlendirme Günleri, 1-5 Eylül'de Microsoft Teams üzerinden çevrim içi gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 27.08.2025 22:17
Güncelleme Tarihi: 27.08.2025 22:17

11. İstanbul Ölçme Değerlendirme Günleri 1-5 Eylül'de çevrim içi gerçekleştirilecek

11. İstanbul Ölçme Değerlendirme Günleri 1-5 Eylül'de çevrim içi gerçekleştirilecek

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde, İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenecek İstanbul Ölçme Değerlendirme Günleri 1-5 Eylül tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Etkinliğin amacı

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre etkinlik, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında ölçme ve değerlendirmenin eğitim süreçlerindeki önemine dikkati çekmeyi hedefliyor. Program, uygulamadaki yaklaşımları ve yenilikçi yöntemleri tartışmaya açmayı amaçlıyor.

Program ve içerik

Program, 1-5 Eylül tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Microsoft Teams platformu üzerinden çevrim içi gerçekleştirilecek. Etkinlikte, alanında uzman akademisyenlerin katkılarıyla 18 konu başlığı ele alınacak.

Oturum takvimi ve katılım

Her gün saat 18.00'den sonra düzenlenecek çevrim içi oturumlarda akademisyenler ve uzman isimlerle bir araya gelecek katılımcılar, ölçme-değerlendirmede yenilikçi yöntemler ile modelin uygulamaya yansımaları üzerine bilgi edinme ve değerlendirme fırsatı bulacak.

Etkinlik, ölçme-değerlendirme uygulamalarının paylaşılması ve değerlendirilmesi için bir platform sunmayı amaçlıyor; katılımcılar program aracılığıyla güncel yaklaşımlar ve uygulama örnekleri hakkında doğrudan bilgi edinecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı