10 yaşındaki karateci Şiyar Paylı, 20 madalyayla dikkat çekiyor
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki ortaokul öğrencisi Şiyar Paylı, katıldığı Türkiye, Balkan ve bölgesel karate şampiyonalarında toplam 20 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
Spor ve eğitim hayatının dengesi
Viranşehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden 6. sınıf öğrencisi Paylı, eğitim hayatıyla birlikte spor çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Küçük sporcu, haftanın 5 günü hem okula hem de antrenman yaptığı spor merkezine gitmek için günlük ortalama 4 kilometre yol kat ediyor. Babası tarafından küçük yaşlarda karateye yönlendirilen Paylı, antrenmanlarını eğitmeni gözetiminde disiplinli bir şekilde yapıyor.
Madalyaların dağılımı ve uluslararası deneyim
Paylı’nın madalyaları arasında 3 Türkiye şampiyonluğu, 1 Balkan şampiyonluğu ve il ile ilçe dereceleri bulunuyor. Antrenörü ve takım yapısı sayesinde ulusal ve uluslararası sahnede başarı göstermeye devam ettiği kaydediliyor.
Sporcunun hedefleri
Paylı hedeflerini ve spor geçmişini şu sözlerle anlattı: "10 yaşındayım. Babam sporu sevdiği için beni de spora yönlendirdi. Önce tekvando kursuna ardından da karateye kaydetti. Karate sporunda büyük başarılar elde ettim. 3 yıldır karate sporu yapıyorum. 20 tane madalyam var. Bu madalyalarımın 3 tanesi Türkiye şampiyonluğu, 1 tanesi Balkan şampiyonluğu, diğerleri de il ve ilçe şampiyonluklarıdır. Evimiz kent merkezine uzak olduğu için günlük ortalama 4 kilometre yol yürüyerek antrenmanlara gidiyorum. İlk günlerde çok zorlanıyordum şimdi alıştım. Spora devam edip Avrupa ve Dünya Şampiyonasına katılmak istiyorum. Ondan sonra olimpiyat şampiyonasına katılıp olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Bayrağımızı gururla dalgalandırıp, istiklal marşımızı bütün dünyaya okutmak istiyorum"
Eğitmenin değerlendirmesi
Eğitmen Neşet Aydın ise performans ve takım perspektifini şöyle özetledi: "Ulusal ve uluslararası dereceler elde ettik. Şiyar Paylı’nın Türkiye şampiyonalarında, bölge maçlarında, bir de Balkan şampiyonasında yenilmezlik serisi devam ediyor. Toplamda 5 Türkiye şampiyonasına katıldı. Beşinde de şampiyon oldu. Geçen yıl Balkan şampiyonasında da şampiyon oldu. Ayrıca bu son Türkiye şampiyonasında da şampiyon olarak önümüzdeki Mayıs ayında İstanbul´daki Balkan Şampiyonasında milli takım adına yarışmaya hak kazandı. Şanlıurfa valimizden ödül aldık. Burada genç bir nüfus var. Bu genç nüfus spora çok yatkın, burada yapılacak her türlü spor organizasyonunda çok büyük başarılar elde edileceğini biliyorum"
Değerlendirme: Paylı’nın düzenli antrenman disiplini, aile desteği ve ulusal düzeydeki başarısı, genç sporcular için örnek teşkil ediyor. Önümüzdeki dönemlerde Avrupa, Dünya ve Mayıs ayındaki Balkan Şampiyonası gibi uluslararası müsabakalar, sporcunun gelişimini ve Türkiye adına rekabet gücünü artırma potansiyeli taşıyor.
10 YAŞINDAKİ KARATECİDEN 20 MADALYALIK BÜYÜK BAŞARI