10 dakikada kahvaltıda yiyeceğiniz kıyır kıyır poğaçanız hazır! Hem basit hem lezzetli poğaça tarifi

Kahvaltı öğününüzde ya da öğle atıştırmalıklarınıza kurtarıcı bir öğün arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Bu kolay poğaça tarifi ile elinizde bulunan malzemelerle 10 dakikada poğaça yapabileceksiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz poğaça tarifi sizlere...

Yayın Tarihi: 18.11.2023 11:03
Güncelleme Tarihi: 18.11.2023 11:03

10 dakikada kahvaltıda yiyeceğiniz kıyır kıyır poğaçanız hazır! Hem basit hem lezzetli poğaça tarifi

Kısa süre içerisinde lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak istiyorsanız, hem pratik hem de lezzetli bu tarif mükemmel bir seçenek olacak. Hem doyurucu hem de kolay bu tarif ile dilerseniz sabah dilerseniz öğlen öğünlerinizde 10 dakikada lezzetli bir aparatif yemek hazırlayabilirsiniz.

Ev yapımı poğaçanın lezzeti bambaşka olacak! Adım adım kolay ve basit sadece 10 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi öğünlerinizin kurtarıcısı olacak. Yalnızca evinizde bulunan birkaç malzemeyle 10 dakikada yapacak olduğunuz bu poğaçayı sürekli yapmak isteyeceksiniz. İşte pastanecilerleri bile çatlatacak kıyır kıyır poğaça tarifi...

KIYIR KIYIR POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  •  1/2 su bardağı ölçüsünde yoğurt
  •  1/2 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 tane yumurta 
  • İç harcı için ise zeytin, peynir, sucuk ve benzeri istediğiniz malzemeler

KIYIR KIYIR POĞAÇA

KIYIR KIYIR POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Kabartma tozunuzu, ununuzu ve tuzu bir kabının içerisine alarak karıştırın. İçerisine yoğurt, sıvı yağ ve yumurtanın beyazını ekleyin. Bütün malzemeler iyice karışana kadar yoğurma işlemimize devam edin. 
  2. Hamuru tezgah üzerinize alın ve biraz daha yoğurun. Daha sonra hamurunuzu sekiz eşit parçaya bölün her parçayı elinizin içerisi ile yuvarlayın ve üzerlerini açmak için avcunuzun içi ile hafifçe bastırın. 
  3. Hazırlamış olduğunuz iç harcı açmış olduğunuz hamurların üzerine yerleştirin. Hamurlarınızı kapatarak poğaça şeklini verin. 
  4. Üzerlerine ise daha lezzetli ve güzel olması için ayırmış olduğunuz yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. 
  5. Pişen poğaçalarınızı oda sıcaklığı biraz soğutun ve daha sonra servis edin. Herkese afiyet olsun...
Yazar
EDİTÖR

buses_