Zorkun'da çocuklar oyunla hem eğlendi hem kültürü öğrendi

Osmaniye Belediyesi'nin Zorkun Yaylası'nda gerçekleşen 30’uncu Çocuk Şenliği'nde çocuklar yaklaşık 20 dallı etkinlikte eğlenip geleneksel oyunları öğrendi.

Yayın Tarihi: 23.08.2026 16:18
Güncelleme Tarihi: 23.08.2026 16:20

Zorkun'da çocuklar oyunla hem eğlendi hem kültürü öğrendi

Zorkun Çocuk Şenliği'nde renkli görüntüler

Osmaniye'de bu yıl 30’uncusu düzenlenen geleneksel şenlik, Osmaniye Belediyesi organizasyonuyla Zorkun Yaylası'nda gerçekleşti. Etkinlik alanı, farklı yaş gruplarından çocuklar ve aileleriyle doldu; gün boyunca neşeli anlar yaşandı.

etkinlik çeşitliliği:

Program kapsamında yaklaşık 20 farklı dalda etkinlik düzenlendi. Bunlar arasında geleneksel çocuk oyunları, sokak basketbolu turnuvası, aile yarışmaları ve kültürel yarışmalar yer aldı. Çocuklar çuval yarışı, yumurta taşıma, koşu ve çeşitli diğer geleneksel oyunlarda kıyasıya mücadele etti.

çocukların ve ailelerin katılımı:

Şenlikte hem çocuklar hem de aileleri aktif rol aldı; pek çok etkinlikte aile yarışmaları düzenlendi ve renkli görüntüler ortaya çıktı. Katılan çocuklar, etkinliklerin çoğuna iştirak ettiklerini belirterek gün boyunca eğlendiklerini ve arkadaşlarıyla birlikte geleneksel oyunları öğrenme fırsatı bulduklarını söyledi.

Organizatörler, şenliğin amacının çocuklara hem eğlence sunmak hem de unutulmaya yüz tutmuş oyunları yaşatmak olduğunu vurguladı. Etkinlikler boyunca ortaya çıkan coşku, bölge halkı ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

ZORKUN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

ZORKUN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!