Zonguldak'ta Yüksel Aytaç için veda töreni düzenlendi
Zonguldak Belediyesi eski başkanlarından Yüksel Aytaç, 89 yaşında hayatını kaybetti. Aytaç için Zonguldak Uzun Mehmet Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı ve ardından defin işlemi için uğurlandı.
Cenaze törenine katılımlar ve toplumsal yankı
Cenaze törenine, Memleket Partisi eski Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcı profili, Aytaç'ın kent hafızasındaki yerini ve farklı kesimlerde uyandırdığı saygıyı gösterdi.
Cenaze töreninin ardından Yüksel Aytaç'ın cenazesi defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.
Miras ve yerel hafıza
1989-1994 yılları arasında görev yapan bir belediye başkanı olarak Aytaç'ın vefatı, Zonguldak siyaset ve kent yaşamında hatırlanan bir dönemin kapanışını işaret ediyor. Cenaze törenine katılan farklı siyasi ve sivil aktörler, yerel hafızada biriken anıların ve toplumsal bağların önemine dikkat çekti.
Not: Haber, törene ilişkin verilen bilgilere dayanarak derlenmiştir.
ZONGULDAK'TA 1989-1994 YILLARI ARASINDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTEN YÜKSEL AYTAÇ, ZONGULDAK’TA DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNİN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLDİ.