Zonguldak'ta denize girmek 9 Eylül 2026'da yasaklandı
Zonguldak Valiliği, kentte etkili olan olumsuz hava ve deniz şartları gerekçesiyle 9 Eylül 2026 Çarşamba günü il genelinde denize girilmesinin yasaklandığını duyurdu. Uygulama, vatandaşların can güvenliğinin korunması amacıyla bir günlük süre için geçerli olacak.
Valiliğin açıklaması:
Yapılan resmi açıklamada, meteorolojik ve deniz koşullarındaki olumsuzluklara işaret edilerek halkın güvenliğinin öncelikli olduğu belirtildi. Açıklamada, söz konusu tarihte il genelinde denize girilmesinin yasaklandığı ve kararın gün boyu uygulanacağı ifade edildi.
Vatandaşlara çağrı:
Valilik, vatandaşlardan ilan edilen yasak kararına uymalarını ve sahil kesimlerinde dikkatli olmalarını istedi. Yetkililer, yasak süresince kıyıya yaklaşılmaması ve deniz faaliyetlerinden uzak durulmasının önemini vurguladı.
Yasağın uygulanacağı gün boyunca yetkililer tarafından denetimlerin sürdürüleceği ve gerekli uyarıların yapılacağı bildirildi. Vatandaşlar, resmi duyurular ve uyarılar doğrultusunda hareket etmeye çağrıldı.
Zonguldak’ta denize girmek yasaklandı