Zonguldak'ta 15 Temmuz anma töreni: şehitlikte dualar okundu

Zonguldak'ta 15 Temmuz anma programı Asri Mezarlık'taki şehitlik ziyaretiyle başladı; protokol, gaziler ve yakınları kabirlere karanfil bıraktı, dualar okundu.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 13:13
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 13:13

Zonguldak'ta 15 Temmuz anma töreni: şehitlikte dualar okundu

Zonguldak'ta 15 Temmuz anma töreni: şehitlikte dualar okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Zonguldak'taki anma programı, Asri Mezarlık'ta yer alan şehitlikte gerçekleştirilen ziyaretle başladı. Kent protokolü, gaziler ve şehit yakınları burada bir araya geldi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığındaki heyet şehit kabirlerini tek tek dolaştı. Anma töreninde protokol üyeleri ile katılımcılar, şehitlerin ve vefat eden gazilerin mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı.

Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından eller semaya açıldı; vatanın birliği ve bayrağın ebediyen dalgalanması için dualar edildi.

Törene İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Orhan Kaş, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Erol Kalyoncu, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Alın ve İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ile askeri ve emniyet yetkilileri katıldı.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ve Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş öncülüğündeki şehit yakınları ile gaziler kabirlerin başında dua etti.

Vali'nin açıklaması

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ziyaretin ardından şu ifadeleri kullandı:

"Şehitlerimizin ve gazilerimizin vatanımız için yaptığı büyük fedakarlıklar asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Onların aziz hatıralarını layıkıyla yaşatmak, bu vatan topraklarında huzurla nefes alan bizlerin en büyük boyun borcudur. Ruhları şad, makamları ali olsun."

Şehitlik ziyaretinin ardından gazi kabristanlığına geçildi ve buradaki mezarlara da karanfil bırakıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitlik ziyareti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitlik ziyareti

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.