Zonguldak Kilimli'de okul servisi davasında 6 eğitim görevlisine hapis, karayolları şefine beraat

Kilimli'deki 2022 servis kazasında 6 milli eğitim görevlisi görevi kötüye kullanmaktan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı; karayolları şefi beraat etti.

Yayın Tarihi: 15.01.2026 17:23
Güncelleme Tarihi: 15.01.2026 17:27

Zonguldak Kilimli'de okul servisi davasında 6 eğitim görevlisine hapis, karayolları şefine beraat

Zonguldak Kilimli'de okul servisi kazası davasında karar

Mahkeme, 2022 yılında Kilimli'de meydana gelen ve 16 yaşındaki Büşra Akın'ın ölümüne yol açan servis kazasına ilişkin davada, 6 milli eğitim görevlisini ceza ile cezalandırdı; karayolları şefi beraat etti.

Dava kararı

Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Cumhuriyet savcısı, Mustafa Y., Mustafa S., Kadir B., Ender B., Emre K. ve Mehmet K.'nin ihale ve sözleşme aşamasındaki kontrol yükümlülüklerini yerine getirmediklerini, aracın ve sürücünün günlük denetimlerini yapmayarak birden fazla mağduriyete yol açtıklarını belirtti ve sanıkların zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Mustafa S., duruşmada araçların denetimi konusunda görevinin olmadığını savunarak, "O gün başka yerde görevliydim. Kaza günü de ilgili yerde ben görevde değildim" dedi.

Mahkeme heyeti, trafik tespit tutanaklarında yer alan "kazaya etken yol sorunu yoktur" tespitlerini dikkate alarak, olay yerinde oto korkuluk bulunmamasından sorumlu tutulan karayolları şefi S.A.'nın beraatine karar verdi. Denetim mekanizmasında yer alan kamu görevlileri Mustafa S., Emre K., Ender B., Mehmet K., Kadir B. ve Mustafa Y. ise suçlu bulundu ve her biri için 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Olay

14 Aralık 2022 tarihinde Çatalağzı beldesinde sürücü Fikret B. yönetimindeki öğrenci servisi kontrolden çıkarak şarampole devrilmiş; kazada ortaokul öğrencisi Büşra Akın yaşamını yitirmiş, 18 öğrenci ve sürücü yaralanmıştı. Başlatılan idari ve adli soruşturmada servis aracının ve sürücünün taşıma şartlarına uygun olmadığı, buna rağmen denetimlerden geçtiği tespit edilmişti.

OLAY YERİ

OLAY YERİ

BÜŞRA AKIN

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!