Zimbabve'de İdam Cezası Kaldırıldı: Yasa Tasarısı İmzalandı

Zimbabve'de Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, idam cezasını kaldıran yasa tasarısını imzaladı, 60 mahkumun cezası hapse çevrildi.

Yayın Tarihi: 02.01.2025 10:31
Güncelleme Tarihi: 02.01.2025 10:31

Zimbabve'de İdam Cezası Kaldırıldı: Yasa Tasarısı İmzalandı

Güney Afrika ülkesi Zimbabve’de önemli bir adım atıldı. Ülke hükümeti, Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa’nın idam cezasını kaldıran yasa tasarısını imzaladığını açıkladı. Bu yeni düzenleme ile birlikte, idam cezası verilen 60 mahkumun mevcut cezaları hapse çevrildi.

İdam cezasının son infazı Zimbabve'de 2005 yılında gerçekleşmişti. Bu karar, insan hakları ve ceza adaleti açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ülkede idam cezasının kaldırılması, aynı zamanda uluslararası insan hakları standartlarıyla uyum sağlama çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı