Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı’nda teröre darbe: 4 terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde terör örgütü PKK/YPG’nin saldırı hazırlığı yaptığını tespit ederek, operasyon başlattı. Operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 13:11
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 13:11

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı’nda teröre darbe: 4 terörist öldürüldü

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde, Türkiye’nin güvenliğini ve bölge halkının huzurunu tehdit eden terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlar sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, son olarak teröristlerin saldırı girişiminde bulunduğunu belirleyerek, harekete geçti.

KAHRAMAN KOMANDOLAR DEVREDE

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kahraman komandolarımız, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi. Huzur ve güvenlik ortamını bozmak için saldırı girişiminde bulunan 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam edeceğiz.” denildi.

operasyon

TERÖR ÖRGÜTÜ ZAYIFLIYOR

Operasyonla birlikte, terör örgütü PKK/YPG’nin Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerindeki varlığına büyük bir darbe indirildi.

Teröristlerin sayısı ve gücü giderek azalırken, bölge halkı da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle huzur ve refah içinde yaşamını sürdürüyor.

Türkiye, bölgede güvenliği sağlamak ve terör örgütünün saldırılarını engellemek için operasyonlarına devam ediyor.