Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun Harkiv kentine düzenlediği hava saldırısında bir doğumhanenin de hedef alındığını belirtti. Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirilen saldırıda 9 kişinin yaralandığını ve yaralılar arasında doğum yapan kadınların da bulunduğunu ifade etti.
Zelenskiy, doğumhanedeki yaralıların durumunun ciddiyetine dikkat çekerek, "Yaralılar arasında doğum hastanesindeki kadınlar da var. Doğum yapan kadınlar, ameliyat edilen kadınlar bulunuyor," şeklinde konuştu.
Ayrıca, Zelenskiy, Rus ordusunun Odessa, Sumi, Mıkolayiv ve Dnipropetrovsk bölgelerine de saldırılar düzenlediğini ifade etti. Rusların sürekli olarak insansız hava araçları, füzeler ve hava bombalarıyla saldırı gerçekleştirdiğini vurguladı.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, Ruslar ülkeye toplam 79 adet İHA ile saldırdı. Yapılan açıklamada, Ukrayna Hava Savunma Kuvvetleri'nin 44 İHA'yı imha ettiği veya yönünü değiştirdiği belirtildi.