Afyonkarahisar'da zayıflamak amacıyla muaythai sporuna başlayan 18 yaşındaki Selver Aktürk, Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçildi. Aktürk, bu ay Antalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.
Çayırbağ beldesinde yaşayan Selver, 2021 yılında 98 kiloya ulaştıktan sonra, babasının yönlendirmesiyle Erenler Mahallesi'ndeki spor salonuna yazıldı. Muaythaiye başlayan genç sporcu, dört yıl içinde 23 kilo vermeyi başardı ve katıldığı 24 maçın 17'sini nakavtla kazandı.
Selver Aktürk, geçtiğimiz ay Antalya'da düzenlenen Halil Duran Büyükler Muaythai Türkiye Şampiyonası'nda birinci olarak dikkatleri üzerine çekti. Gösterdiği performansla milli takıma seçilen Aktürk, antrenörleriyle birlikte yeni başarılar için çalışmalarına devam ediyor.
Dünya Şampiyonluğu Hedefi
Selver Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zayıflamak için başladığı muaythai sporunun hayatını olumlu yönde etkilediğini belirtti. İlk maçında iyi bir sonuç elde ettiğini ifade eden Selver, şöyle konuştu: "Antrenörlerimin destekleriyle hem kilo verdim hem de yarışlarda dereceler kazandım. Türkiye şampiyonu olduğum için mutluyum ve bu ay Antalya'nın Kemer ilçesindeki Dünya Muaythai Şampiyonası'nda birinci olmak istiyorum."
Aile Desteği
Aktürk, ailesinin destekleyici tutumunun kendisi için önemli olduğunu vurgulayarak, "Ailem, karşılaştığım olumsuzluklara rağmen hep arkamda durdu" dedi. Şampiyonluk kazanarak hayalini gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.
Antrenörlerin Güveni
Milli takım antrenörü Serdar Şanlı, Selver'in gösterdiği performansın ve öğrendiği tekniklerin onun Türkiye şampiyonu olmasında etkili olduğunu ifade etti. "Selver'in azmiyle birlikte daha da başarılı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Antrenör Akif Okçu ise disiplinli çalışmanın başarısını artırdığını belirtti.
Afyonkarahisar'da zayıflamak için başladığı muaythaide Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçilen 18 yaşındaki Selver Aktürk, bu ay Antalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasıyla başarısını sürdürmek istiyor. Aktürk, AA muhabirine açıklamada bulundu.
Afyonkarahisar'da zayıflamak için başladığı muaythaide Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçilen 18 yaşındaki Selver Aktürk, bu ay Antalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasıyla başarısını sürdürmek istiyor. Aktürk, AA muhabirine açıklamada bulundu.