Zabıta ve doktorun müdahalesiyle parkta nöbet geçiren vatandaş 112'ye ulaştırıldı
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde parkta rahatsızlanan bir vatandaş, bölgede görevli zabıta ekipleri ve parkta bulunan bir doktorun koordineli müdahalesiyle sağlık ekiplerine ulaştırıldı.
Olayın gelişimi:
Olay, saat 17.40 sıralarında Hasırcılar Mahallesi'ndeki Kırkgöz Sahil Parkınde meydana geldi. Parkta görev yapan personel, bir vatandaşın epilepsi nöbeti geçirdiğini fark etti ve derhal müdahaleye başladı. Müdahaleyi fark eden bir doktor da olaya müdahil olarak ilk yardım sürecine destek verdi.
Müdahale ve sevk:
Bölgede görevli Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilk yardımın ardından vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak sağlık ekibi talep etti. Kısa sürede olay yerine ulaşan 112 Acil Sağlık ekipleri vatandaşı teslim alarak ambulansla hastaneye sevk etti.
Zabıta personelinin hızlı müdahalesi ve parkta bulunan doktorun duyarlı yaklaşımı, vatandaşın olay yerinde güvenli bir şekilde stabil hale getirilmesini ve sağlık ekiplerine zamanında teslim edilmesini sağladı. Müdahalenin koordinasyonu, benzer acil durumlarda ekipler arası işbirliğinin önemini bir kez daha gösterdi.
MALATYA'DA RAHATSIZLANAN VATANDAŞA ZABITA EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE