Yutulmuş kapsüllerle yakalanan İranlı şüpheli cezaevine gönderildi

Diyarbakır'da 1 Eylül 2026'da yapılan operasyonda İran uyruklu şahsın midesinden 60 kapsül (475,06 g) metamfetamin çıkarıldı; Kayapınar ve Bağlar'da da uyuşturucu ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 03.09.2026 09:42
Güncelleme Tarihi: 03.09.2026 09:42

Yutulmuş kapsüllerle yakalanan İranlı şüpheli cezaevine gönderildi

Operasyonun detayları

İl Emniyet Müdürlüğü, ilçede uyuşturucuya yönelik yürütülen çalışmalarda yurt dışı bağlantılı bir operasyonun da aralarında bulunduğu bir dizi müdahale gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, bazı şüphelilerin ülkeye uyuşturucu sokmak amacıyla kapsül yutma yöntemine başvurduğu belirtildi.

yurt dışı bağlantılı operasyon:

Emniyetin bildirimine göre, 1 Eylül 2026 tarihinde düzenlenen yurt dışı bağlantılı çalışmada ülkemize uyuşturucu madde getireceği tespit edilen İran uyruklu şahıs yakalandı. Şüphelinin yutma suretiyle midesinde taşıdığı 60 kapsül halinde toplam 475,06 gram metamfetamin elde edildi.

il içindeki yakalamalar ve ele geçirilen maddeler:

Aynı kapsamda Kayapınar ilçesinde durdurulan bir kişiye ait üst ve eşya aramasında 1 kilo 102 gram kokain bulundu. Bağlar ilçesinde bir araçta yapılan aramada ise 99,02 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Kurumlardan yapılan paylaşımda, toplamda yakalanan şüphelilerden 4 şüpheli şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma ve benzer suçlarla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

ELE GEÇİRİLENLER.

ELE GEÇİRİLENLER.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.