Yunanistan'da Sel Mağdurları Protesto Gösterisi Düzenledi

Tesalya'daki sel felaketi sonrası mağdurlar, yeterli yardımlar yapılmadığı gerekçesiyle hükümeti protesto etti.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 20:21
Güncelleme Tarihi: 15.09.2024 20:21

Yunanistan'da Sel Mağdurları Protesto Gösterisi Düzenledi

Yunanistan'da Sel Mağdurlarından Protesto

Yunanistan'ın Tesalya bölgesinde, geçtigimiz yıl yaşanan sel felaketinden etkilenenler, yetersiz yardımlar ve onarılmayan altyapı nedeniyle hükümeti protesto etmek amacıyla toplandı.

Kardiça'da Toplandılar

Yerel basın kaynaklarına göre, Kardiça kent merkezinde bir araya gelen protestocular, sel mağdurlarına sunulan tazminatların yetersiz olduğunu öne sürdü. Protestocular ayrıca, felaketin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bölgede altyapının hala onarılmadığını vurguladı.

Traktörlerle Katılım

Eyleme traktörleriyle katılan sel mağdurları, yetkililerden acil ve kalıcı çözümler talep etti. 5 Eylül 2023 tarihinde etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu selde, 17 kişi hayatını kaybetmişti. Bu felaket sonucunda Tesalya'da 750 bin dönümden fazla tarım arazisi sular altında kalmış, birçok yerleşim birimi büyük hasar görmüştü.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı