Yunanistan'da Yangınlar ve Gözaltılar
Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, son günlerde Vari, Magula ve Domokos bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan kişilere dikkat çekti. Bakan Kikilyas, bu bireylerin yangınlardaki rollerinin inceleneceğini ve eylemlerinin ciddi sonuçları olacağını belirtti.
Adalet Süreci ve Ceza Kanunu
Kikilyas, Yunan medyasına yaptığı açıklamada, yangınların detaylı bir şekilde araştırılacağını ifade etti. Yeni ceza kanunu gereği ihmalkar davranışlarla ortaya çıkan yangınlar için 10 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü aktaran Kikilyas, gözaltına alınanların "davranışlarının bedelini ödeyeceğini" vurguladı. Ayrıca, suçluların en kısa sürede adalet karşısında olacağını sözlerine ekledi.
Yangın Durumu ve İtfaiye Mücadelesi
Son 24 saat içerisinde Yunanistan'da toplam 52 orman yangını çıktığı kaydedildi. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı, bu yangınların 42'sinin kontrol altına alındığını, geriye kalan 10 yangın için ise havadan ve karadan mücadelenin sürdüğünü açıkladı.