DOLAR
42,69 0,01%
EURO
50,22 -0,13%
ALTIN
5.891,61 0,1%
BITCOIN
3.682.821,95 2,7%

Yunanistan'da Çöl Sıcakları Yangınlara Neden Oldu: İki Köy Tahliye Edildi

Yunanistan'da devam eden çöl sıcaklıkları nedeniyle Çuha Adası'nda yangın çıktı, iki köy tedbiren tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 28.07.2025 17:01
Güncelleme Tarihi: 28.07.2025 17:01

Yunanistan'da Çöl Sıcakları Yangınlara Neden Oldu: İki Köy Tahliye Edildi

Yunanistan, geçen hafta başından bu yana etkisini sürdüren çöl sıcaklıklarıyla mücadele ediyor. Bu olumsuz hava koşulları, Çuha Adası'nda bugün bir yangının çıkmasına neden oldu. Yangın sonucunda iki köy, güvenlik tedbirleri kapsamında tahliye edildi.

Sivil Koruma Genel Sekreterliği, yangınla ilgili olarak bölgede bulunanlara cep telefonları aracılığıyla acil durum mesajı gönderdi. Bu mesajda, Çuha Adası'nda orman yangını çıktığı ve Mitata ile Viaradika köylerinde yaşayanların Paliapoli sahiline gitmeleri gerektiği belirtildi.

Çuha Adası, 26 Temmuz tarihinde de benzer bir yangınla karşı karşıya kalmıştı. O dönemde gerçekleşen yangın, kontrol altına alınana kadar 26 bin 880 dönüm araziyi tahrip etmişti. Bu tür olaylar, iklim değişikliği ve aşırı hava koşullarının doğal yaşam üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı