DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.763.040,06 0,11%

Yunanistan'da Çiçek Hastalığı Nedeniyle Koyun ve Keçilerin Taşınmasına Yasak Getirildi

Yunanistan'da artan çiçek hastalığı vakaları nedeniyle koyun ve keçilerin taşınması 10 gün süreyle yasaklandı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 12:50
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 12:50

Yunanistan'da Çiçek Hastalığı Nedeniyle Koyun ve Keçilerin Taşınmasına Yasak Getirildi

Yunanistan'da Hayvan Taşımacılığına Yasak

Yunanistan, küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı vakalarındaki artış sebebiyle koyun ve keçilerin taşınmasını yasakladı. Yasak, 10 gün boyunca geçerli olacak.

Bakan Çiaras’tan Açıklama

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Kostas Çiaras, konu hakkında gerçekleştirdiği çevrim içi toplantıda, hastalığın yayılmasını engellemek için bir dizi önlem alındığını duyurdu. Bakan Çiaras, "Koyun ve keçilerin herhangi bir nedenle taşınması 10 gün süreyle yasaklanmıştır. Şu ana kadar 104 çiftlikte hastalık vakaları tespit edildi ve bu durum 17 bin 500 hayvanın itlaf edilmesine yol açtı," dedi.

Koruma ve Gözetim Alanları Belirlendi

Bakan ayrıca, çiçek hastalığının yayılma riskini azaltmak için 3 kilometrelik bir koruma alanı ve 10 kilometrelik bir gözetim bölgesi oluşturacaklarını açıkladı. Çiaras, "Ülkemiz, koyun çiçek hastalığı nedeniyle ciddi bir epidemiyolojik tehditle karşı karşıya. Bu hastalık, insan sağlığını tehdit etmemekle birlikte hayvanlar arasında hızlı bir şekilde yayılmaktadır," diye belirtti.

Tazminatlar Sağlanacak

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, hayvan yetiştiricilerine kaybettikleri her hayvan için 150 ila 500 avro arasında tazminat ödemesi yapacağı bilgisini verdi.

Bu önlemlerin amacı, çiçek hastalığının kontrolden çıkmadan önüne geçmek ve hayvan popülasyonunu korumaktır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı