Yunanistan'da Batı Nil Virüsü Krizi
Yunanistan'da Batı Nil virüsü nedeniyle son bir hafta içinde 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan resmi açıklamada, ülke genelinde son yedi günde 12 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.
Vaka Sayısında Artış
EODY tarafından yapılan değerlendirmelere göre, 2023 yılı başından itibaren ülkede Batı Nil virüsü tespiti yapılan toplam vaka sayısının 192'ye ulaştığı ifade edildi. Virüs kaynaklı ölümlerin yanı sıra, vakalarda bir artış olasılığı üzerinde duruluyor.
Etki Gösteren Bölgingler
Açıklamada, virüsün en yoğun görüldüğü bölgelerin Larisa, Lefkada, Preveze, Halkidiki, Pella, Pieria, Serez, Rodop, Drama, Meriç, İskeçe, Kavala, Taşoz ve Atina olduğu bildirildi. Sağlık otoriteleri, halkı bu bölgelerde dikkatli olmaya çağırdı.