ABD'nin İran'a yönelik hava saldırıları, Yunanistan'ın başkenti Atina'da geniş katılımlı bir gösteriyle protesto edildi. Sintagma Meydanı'nda toplanan binlerce protestocu, ABD Büyükeliliği'ne doğru yürüyerek, Yunanistan'a askeri müdahalelere destek vermemesi gerektiğini savundular.
Gösteri, çok sayıda sol parti, sendika, öğrenci birliği ve savaş karşıtı örgüt tarafından desteklendi. Protestocular, İran'a yönelik bombardımanların derhal durdurulması ve Yunanistan'ın çatışmalara lojistik destek sağlamaktan kaçınmasını talep ettiler.
Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Kuçumbas, gösteride yaptığı konuşmada, "Amerikan saldırısı, küresel emperyalist savaşın tehlikeli bir tırmanışıdır. Yunanistan hükümeti bu savaşa taraf olmamalı, tüm yabancı askeri üsler kapatılmalı ve İsrail ile askeri işbirliğine son verilmelidir" dedi.
Yaklaşık 3 saat süren gösteri, olaysız bir şekilde sona erdi.