Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yulafı bu kez yemiyoruz! Yulaf dolu kaba ayaklarınızı sokun: Olanlara inanamayacaksınız

Yulaf vücut sağlı için en sağlıklı besinlerden birisidir. Vitamin, mineral ve lif bakımından zengin olan bu ürün sadece vücudu beslemekle kalmaz, ayrıca cildin durumunu da iyileştirir. Ancak çok sayıda kişi yulafın ayak bakımı için de kullanılabileceğini bilmiyor. Tek bir tedaviyle ne tür sonuçlar elde edebilirim? İşte yanıtı..

Yayın Tarihi: 18.12.2023 08:50
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 08:50

Yulafı bu kez yemiyoruz! Yulaf dolu kaba ayaklarınızı sokun: Olanlara inanamayacaksınız

"Ayaklarınızı yulaf ezmesi çözeltisine batırın"

Yulafları herhangi bir marketten alabilirsiniz (ve ucuzdurlar). Bu ürünü kullanarak ayak banyosu yapabilirsiniz. Çok faydalı özelliklere sahiptir, cildi yumuşatır, peeling yapar ve antibakteriyel etkileri de vardır. Yulafın en en büyük avantajı sakinleştirici etkisidir. Yulafın aynı zamanda peeling özelliği de bulunmaktadır. Bu şekilde hazırlanmış olan cilt sadece ileri işlemlere hazır olmakla kalmaz, diğer taraftan nemlendirici ve besleyici şeklinde alınan kremlerden gelen besinleri de daha iyi emer.

Ayaklarınızda nasır varsa yulaf ezmesi banyosu kullanarak kolaylıkla onlardan kurtulabilirsiniz. Bu ürün ayrıca antibakteriyel özelliklere de sahiptir, bu nedenle havuz veya saunayı ziyaret ettikten sonra mükemmeldir.

Yulafı bu kez yemiyoruz! Yulaf dolu kaba ayaklarınızı sokun Olanlara inanamayacaksınız

Yulaf ezmesi kullanarak ayak banyosu yapmanın doğru yolu nedir?

Hazırlık hızlı ve kolaydır. Bunun için 2 su bardağı yulaf ezmesini kasenin içerisine koyun ve üzerini kaynar su dökün. Bir kaşıkla karıştırın ve birkaç dakika kadar bekletin. Bu süre sonunda ayaklarınızı kadar suyun içinde tutun. İstediğiniz sonuçları elde edene kadar işlemi 2-3 günde bir tekrarlayabilirsiniz.

İlk tedaviden sonra cildiniz rahatlamış ve yumuşak hissedecektir. Ayrıca ölü derinin atılması da çok daha kolaydır.

Yulafı bu kez yemiyoruz! Yulaf dolu kaba ayaklarınızı sokun Olanlara inanamayacaksınız

Ayrıca yulaf ezmesi haftada bir defa önleyici tedbir olarak veya yoğun veya aktif günün ardından kullanılabilir. Rahatlamanın daha iyi bir yolu yok.

Ayaklarınızı kabartma tozu çözeltisine batırmak da yulaf ezmesi işlemiyle aynı etkiye sahiptir. Bunun için de birkaç kaşık karbonatı su dolu kasenin içinde çözmeniz gerekir. Daha sonrasında ayaklarınızı 20 dakika kadar solüsyonda bekletin. Bu karışım pürüzlü cilde, nasırlara ve ayak mantarına karşı da etkilidir.