Yüksekovalı girişimci Şilan Dara ilçenin ana arterlerine fidan dikti
Çevreye dikkat çekmek ve estetik iyileştirme hedefi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan girişimci ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Şilan Dara, çevre kirliliğiyle mücadele ve estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla ilçenin ana arterlerinde fidan dikimi gerçekleştirdi.
İlçede yürüttüğü projelerle tanınan Dara, toplumsal sorumluluk çalışmaları kapsamında İpekyolu Caddesi’ndeki refüjleri fidanlarla buluşturdu. Kendi elleriyle toprakla buluşturduğu fidanlara can suyu verdi ve bu adımla yerel düzeyde alınabilecek önlemlerin önemine dikkat çekti.
Şilan Dara uygulamanın amacını açıklarken doğup büyüdüğü topraklara karşı vefa borcunu ödemek istediğini söyledi. Dara, doğanın korunmasını bir vatandaşlık görevi olarak nitelendirdi ve şunları kaydetti:
"Bir girişimci ve bu ilçenin bir ferdi olarak sadece iş dünyasında değil, yaşadığımız çevrede de iz bırakmamız gerektiğine inanıyorum. Yüksekova bizim evimiz; onun havasına, suyuna ve toprağına sahip çıkmak hepimizin en temel görevi. Bugün buraya diktiğimiz her bir fidan, gelecekte çocuklarımıza daha nefes alınabilir, daha yeşil bir dünya bırakma sözümüzdür. Tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine uzmanlaşan biri olarak doğanın sunduğu şifanın ancak onu koruyarak sürdürülebileceğine inanıyorum."
Yerel çevre girişimleri kapsamında yapılan fidan dikimi, hem estetik iyileşme sağlama hem de küresel ısınmaya karşı yerel adımların önemini vurgulama hedefi taşıyor.
HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE YAŞAYAN GİRİŞİMCİ VE TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER UZMANI ŞİLAN DARA, ÇEVRE KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE VE ESTETİK BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRMAK AMACIYLA İLÇENİN ANA ARTERLERİNDEN İPEKYOLU’NDA FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.