Yüksekova'da tandır evi kullanılamaz hale geldi; itfaiye yangını söndürdü

Yüksekova'nın Güngör Mahallesi'nde çıkan tandır evi yangını, nedeni belirsiz şekilde hızla büyüdü; itfaiye ekipleri hızla müdahale ederek yangını söndürdü.

Yayın Tarihi: 13.10.2026 08:44
Güncelleme Tarihi: 13.10.2026 09:24

Yüksekova'da tandır evi kullanılamaz hale geldi; itfaiye yangını söndürdü

yangının seyri:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Güngör Mahallesi’nde bulunan bir tandır evinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tandır evini sardı ve mahalle sakinleri durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri hızla müdahale etti ve yangını kontrol altına alarak söndürdü.

müdahale ve tespitler:

İtfaiyenin çalışması sonucu alevler kontrol altına alınırken, yangının söndürülmesinin ardından yapılan incelemede tandır evinin iç kısmı ve çatısının kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Ekipler, ihbar sonrası zamanında ulaşarak yangının daha fazla yayılmasını önledi.

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahalle sakinleri, itfaiye personelinin çabalarına teşekkür etti.

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE BİR TANDIR EVİNDE ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE...

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE BİR TANDIR EVİNDE ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.