Yukarı Norşin Camii'nde hatimler okunup dualar şehitler için yükseldi
Van'da 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere vatan için hayatını kaybeden tüm şehitleri anmak amacıyla düzenlenen "Her Ay 253 Hatim" programında, okunan hatimlerin duası cuma namazı öncesinde gerçekleştirildi. Etkinlik, şehirdeki dini ve sivil kurumların iş birliğiyle düzenlendi.
Program ayrıntıları:
Organizasyon, Van Valiliği, Van İl Müftülüğü ve 15 Temmuz Derneği iş birliğinde yapıldı. Program, Yukarı Norşin Camiinde düzenlendi ve özellikle 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde şehit olan 253 kişi ile diğer tüm şehitler için hatimler okundu ve dualar edildi.
Katılımcılar ve etkinlik sonrası:
Programa 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar okunan dualara eşlik edip şehitleri rahmet ve minnetle yad etti. Cuma namazının ardından cami cemaati için ikramlarda bulunularak program sonlandırıldı.
VAN’DA, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM ŞEHİTLERİ ANMAK AMACIYLA DÜZENLENEN "HER AY 253 HATİM" PROGRAMINDA, OKUNAN HATİMLERİN DUASI CUMA NAMAZI ÖNCESİNDE YAPILDI.