Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yufkaya hamura ihtiyacınız yok! Pırasayı en güzel şekilde değerlendirceğiniz pırasalı börek tarifi

Pırasayı en güzel şekilde değerlendirceğiniz tarif bulundu. Ne yufkaya gerek var ne de hamur açmaya! Tamamen evdeki malzemelerle, yufka hamur kullanmadan yapacağınız pırasalı börek tarifi kahvaltılara çay yanlarına nefis gidecek. İşte yufkasız, hamur açmadan pırasalı börek tarifi...

Yayın Tarihi: 04.01.2024 13:46
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 13:46

Yufkaya hamura ihtiyacınız yok! Pırasayı en güzel şekilde değerlendirceğiniz pırasalı börek tarifi

Hamur açmaya, yufka almaya vaktiniz yoksa sizlere harika bir tarifte geldik! Pırasa sevmeyene bile pırasa sevdirecek, yufkasız hamur açmadan pırasalı börek tarifi ile lavaşa bile ihtiyacınız yok. Tamamen evde bulduğunuz malzemelerle yapacağınız börek tarifini her yiyen bayılacak. Dilerseniz sabah kahvaltılarının dilerseniz öğleden sonra çaylarının eşlikçi olacak yufkasız hamur açmadan pırasalı börek tarifini her yiyen soracak....

10 dakikada hazırlayacağınız, 25 dakikada pişirceğiniz bu tarif 4 - 6 porsiyonluk olarak sizlere sunulacak. Yufkasız, hamur açmadan pırasalı börek tarifi için ihtiyacınız olan yalnızca pırasa, yumurta ve un. Bu malzemeleriniz varsa evinizde sadece 35 dakikada pırasalı börek tarifini yapabileceksiniz. Pırasayı sevmeyen çocuklarınızın bayıla bayıla yiyeceği bu tarifi muhakkak çocuklarınızın beslenme çantasına koymayı unutmayın Hem besleyici hem doyurucu tarif favoriniz olacak. İşte yufkasız hamur açmadan pırasalı börek tarifi...

PIRASALI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

  • Yeşil yaprakları temizlenmiş 500 gram pırasa 
  • 2 tane rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
  • 1,5 su bardağı ölçüsünde mısır unu
  • Yarım su bardağı ölçüsünde un
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde pul biber

PIRASALI BÖREK

PIRASALI BÖREK TARİFİ YAPILIŞI 

Hamur açmayı bilmiyorsanız, yufka olmadan elinizdeki malzemelerle pırasayı lezzetlendirecek harika bir tarif açığa çıkarmak istiyorsanız; yufkasız hamur açmadan pırasalı börek tarifi tam olarak size göre! Ev halkının komşularınızın ısrarla soracağı tarif malzemeleriniz hazırsa yapılışına geçelim...

  1. Pırasaların uzunlamasına tezgahın üzerine alarak eğer kalınsa dörde, inceyse ikiye bölüp ince ince doğrayalım.
  2. Tavaya havucu doğrayıp alalım ve bir çay bardağı ölçüsü sıvı yağda güzelce kavuralım.
  3. Ardından pırasaları da ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.
  4. Pişen pırasaları bir kenara soğuması için alalım.
  5. Ayrı bir karıştırma kabının içersinde yoğurt, yumurta, baharat, tuz ve unları homojen bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
  6. Kavurmuş olduğunuz pırasalı harcı da karışıma ekleyerek tekrardan karıştıralım.
  7. Hepsini pişirme kağıdı sermiş olduğunuz fırın tepsisine ya da borcama boşaltalım.
  8. Her yeri eşit şekilde düzeltip arzuya göre üzerine çörekotu serpiştirelim. 
  9. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk tüketebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...