Yozgat’ta tarihi eser nitelikli obje ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı ve ruhsatsız silah bulundurma iddiasıyla adreslere müdahale edildi. Operasyonu Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yürüttü.
Operasyon detayları
Yasadışı kazı yaptıkları belirlenen Ö.Y., S.Y. ve Y.Y. isimli üç şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde ve araçlarında arama yapıldı ve soruşturma kapsamında delil niteliği taşıyabilecek materyaller toplandı.
Ele geçirilen eşya ve malzemeler
Aramalarda ele geçirilenler arasında dedektör, boşluk bulma çubukları, tabanca, av tüfeği, kuru sıkı tabancalar, çeşitli çaplarda fişekler, pala ile tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen taşlar yer aldı. Ele geçirilen unsurların niteliği ve suçla bağlantısı soruşturma sürecinde değerlendiriliyor.
Soruşturmanın seyri
Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Operasyon, bölgedeki kaçak kazı ve kültür varlıklarına yönelik denetimlerin devam ettiğine işaret ediyor.
YOZGAT’IN BOĞAZLIYAN İLÇESİNDE TARİHİ ESER VE RUHSATSIZ SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ.-