Yozgat'ta nadasa bırakılan tarları mor çiçekler kapladı

Yozgat'ın Bayındırhüyük köyünde nadasa bırakılan tarlarda mor çiçekler geniş bir örtü oluşturdu; fotoğraf tutkunları görsel şöleni kaydetmeye geliyor.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 09:29
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 09:34

Yozgat'ta nadasa bırakılan tarları mor çiçekler kapladı

Yozgat'ta nadasa bırakılan tarları mor çiçekler kapladı

Manzara ve ziyaretçi ilgisi

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Bayındırhüyük köyü çevresindeki nadasa bırakılan tarım arazileri, mevsim koşullarının da etkisiyle kendiliğinden yetişen mor çiçeklerle kaplanarak geniş bir örtü oluşturdu. Ortaya çıkan manzara, yer yer resim tablosunu andıran görüntüler sunuyor.

Doğal görünümü fotoğraflamak isteyen vatandaşlar ve fotoğraf tutkunları bölgeye akın ediyor. Ziyaretçiler, özellikle gün batımında tarlaların ayrı bir estetik sunduğunu belirtiyor.

Gözlemler ve açıklama

Bölgede manzarayı uzaktan fark edip bölgeye gelen Süleyman Başkan, hayranlığını gizleyemedi. Başkan, manzarayı fotoğraflamak için özel olarak geldiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Yoldan geçerken çok güzel görüntü gördüm. Uğradım, fotoğraf çekmek istedim. Çiçek orkide türünden mor çiçek. Çok güzel bir görüntüsü var. Tarlaların nadasa bırakıldığı zamanlarda kendiliğinden çıkar. Gün batımında karşıdan çok güzel görünüyor. Erinmedim bindim arabama geldim."

Oluşan örtü, bölgeyi kısa süreliğine doğal bir fotoğraf stüdyosu haline getirdi. Yetkililer veya ziyaretçiler tarafından yapılan gözlemlere göre tarlardaki çiçeklenme, çiçeklerin solmasıyla son bulacak ve o tarihe dek ziyaretler devam edecek.

Neden oluştu?

Mevsim şartları ile birlikte nadas uygulaması, toprağın dinlenmesi ve yabani bitki türlerinin gelişmesi için uygun koşullar sağlıyor. Bu süreçte tarlarda kendiliğinden yetişen bitkiler çiçek açarak geniş mor örtüler oluşturabiliyor; bölgedeki gözlemler de bu doğal dönüşümü işaret ediyor.

YOZGAT’TA NADASA BIRAKILAN TARIM ARAZİLERİNDE KENDİLİĞİNDEN YETİŞEN MOR ÇİÇEKLER, ADETA MOR BİR...

YOZGAT’TA NADASA BIRAKILAN TARIM ARAZİLERİNDE KENDİLİĞİNDEN YETİŞEN MOR ÇİÇEKLER, ADETA MOR BİR ÖRTÜ OLUŞTURARAK EŞSİZ MANZARALAR ORTAYA ÇIKARDI.-

OLUŞAN EŞSİZ MANZARAYI UZAKTAN FARK EDİP O BÖLGEYE GELEN SÜLEYMAN BAŞKAN

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.