DOLAR
42,92 -0,06%
EURO
50,48 -0,09%
ALTIN
6.252,57 -0,02%
BITCOIN
3.768.980,32 -0,22%

Yozgat'ta mahalle aralarında kar eğlencesi: Sokaklar geçici kayak alanına döndü

Yozgat'ta akşam etkili olan kar yağışıyla mahalle yokuşları tepsi, naylon poşet ve tahta kızaklarla doldu; çocuklar ve aileler sokaklarda eğlendi.

Yayın Tarihi: 28.12.2025 23:56
Güncelleme Tarihi: 28.12.2025 23:58

Yozgat'ta mahalle aralarında kar eğlencesi: Sokaklar geçici kayak alanına döndü

Yozgat'ta mahalle aralarında kar eğlencesi

Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, cadde ve sokakları kısa sürede değiştirdi. Uzun süredir kar yağışını bekleyen çocuklar ve aileleri, tepsi, naylon poşet ve tahta kızaklarla yokuşlara akın ederek karın tadını çıkardı.

Mahallelerde günlük yaşam ve katılım

Yağan karla birlikte mahalle aralarında bir araya gelen vatandaşlar, ellerine geçirdikleri çeşitli malzemelerle kaydı. Tepsi, naylon poşet ve tahta kızaklarla yapılan kayışlar, sokaklara renkli görüntüler taşıdı.

Kimi zaman düşüp kalkan, kimi zaman da profesyonel kayakçıları aratmayan hareketler sergileyen çocuklar, karın tadını çıkarırken büyüklerin de katılımıyla mahalle yokuşları neşeli anlara sahne oldu.

Sözler

Kadir Dişli ailesi ve komşularıyla birlikte kar eğlencesine katıldıklarını belirterek, "Yozgat’ta kışlar eskiden daha fazla olurdu. Bu gece de güzel bir kar yağışı var. Çocuklarla, komşularla çıkalım dedik. Karın tadını çıkarıyoruz. Çocuklarla, komşularla tepsileri, naylonları, poşetleri toparladık. Güzel bir eğlence yapıyoruz" dedi.

Kar yağışını fırsata çeviren Nur Sena Dişli ise, "Kar yağdığı zaman direkt çıktık dışarı komşularla beraber çok eğlenceli. Kar halen yağmaya devam ediyor. Umarım da yarın tatil olur" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin anlık eğlencesi, kent merkezindeki günlük akışı kısa süreliğine kar neşesine bıraktı ve sokaklar geçici de olsa kayak alanını andırdı.

YOZGAT’TA AKŞAM SAATLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, CADDE VE SOKAKLARI ADETA KAYAK PİSTİNE...

YOZGAT’TA AKŞAM SAATLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, CADDE VE SOKAKLARI ADETA KAYAK PİSTİNE ÇEVİRDİ. UZUN SÜREDİR KAR YAĞIŞINI BEKLEYEN ÇOCUKLAR VE AİLELERİ, TEPSİ, NAYLON POŞET VE TAHTA KIZAKLARLA YOKUŞLARA AKIN EDEREK KARIN KEYFİNİ DOYASIYA YAŞADI.

YOZGAT’TA AKŞAM SAATLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, CADDE VE SOKAKLARI ADETA KAYAK PİSTİNE...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.