Yozgat'ta Kar ve Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Yozgat'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Resmi ve özel eğitim kurumları etkileniyor.

Yayın Tarihi: 06.02.2025 03:00
Güncelleme Tarihi: 06.02.2025 03:00

Yozgat'ta Kar ve Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Yozgat'ta kar ve olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor. Bu sebeple Yozgat Valiliği, il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, Akdağmadeni, Saraykent, Kadışehri, Çekerek ve Çayıralan ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, 6 Şubat Perşembe günü eğitime ara verecek.

Ayrıca yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, engelli bireyler, diyaliz hastaları ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri ile tatil kararı verilen okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Valilik, sürücülerin kar ve buzlanma nedeniyle zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını tavsiye etti. Bu durum, hem yol güvenliğini sağlamak hem de olumsuz hava koşullarının yol açabileceği kazaların önüne geçmek amacıyla yapıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı