Yozgat'ta Doludan Zarar Gören Çiftçilere 35 Milyon Lira Destek

Cumhurbaşkanlığı, Yozgat'ta doludan etkilenen çiftçilere 35 milyon lira destek sağladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 16:04
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 16:04

Yozgat'ta Doludan Zarar Gören Çiftçilere 35 Milyon Lira Destek

Yozgat'taki Çiftçilere Büyük Destek

Yozgat'ta ekili alanları doludan ciddi şekilde zarar gören çiftçilere Cumhurbaşkanlığı tarafından toplamda 35 milyon lira destek aktarıldı.

Vali Özkan'dan Açıklama

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, şehir genelinde birçok ekili alanın sel ve doludan etkilendiğine dikkat çekti.

Özkan, "Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra bu durum, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı'na bildirildi. Tarımsal alandaki zararların kısmen desteklenmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı, dün 35 milyon lira ödenek aktardı. Bu kaynak, çiftçilerimizin zarar durumuna ve ekili alan miktarına göre en kısa sürede hesaplarına aktarılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize ve katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Sigorta Önerisi

Özkan, çiftçilere arazilerinin ve ürünlerinin sigortalanması konusunda uyarılarda bulundu. "Tarım ve hayvancılık sektöründe her yıl büyük kayıplar yaşıyoruz. Çiftçilerimizin, ekili alanlarını sigortalatmaları hayati öneme sahip. Bu açıdan gerekli önlemlerin alınmasını öneriyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı