Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

YouTube, reklam engelleyicisi olan kullanıcılar için yükleme sürelerini yavaşlatıyor!

YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcılara karşı geri adım atmıyor. Son olarak, reklam engelleyici bulunan cihazların yüksek kalite video izlemelerini engelleyen YouTube, şimdi videoların yükleme sürelerini yavaşlatıyor.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 09:40
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 09:40

YouTube, reklam engelleyicisi olan kullanıcılar için yükleme sürelerini yavaşlatıyor!

YouTube, kullanıcıları ya YouTube Premium aboneliğine kaydolmaya ya da kendilerine sunulan reklamları gerçekten izlemeye zorlamak amacıyla geçen yıl reklam engelleyicilere karşı savaş açmaya başladı. Popüler reklam engelleyicilerin çoğu o zamandan beri bu baskıyı atlatacak şekilde güncellendi, ancak YouTube ısrarcı reklam engelleyicilere karşı geri adım atmayı reddediyor.

Cumartesi günü Reddit'te trend olan bir gönderiye göre, bir kullanıcı, AdBlock uzantısını etkinleştirdiğinde bir YouTube videosunun yükleme süreleri yavaşlıyor. Yüzlerce Reddit kullanıcısı benzer şikayetlerde bulunurken, bazıları bunun internet bağlantılarıyla ilgili bir sorun olduğunu düşündüklerini söyledi.

youtube

TAM EKRAN VE SİNEMA MODU DA KALDIRILDI

9to5Google, YouTube'u reklam engelleyici etkinken ve değilken ziyaret ederek raporları test etti. Reklam engelleyici kullanıldığında sitenin gerçekten de önemli ölçüde yavaşladığını gördüler. Videoların yükleme süreleri yavaşlamakla kalmadı, aynı zamanda önizlemeler doğru şekilde yüklenmedi ve tüm siteyi yenilemeden tam ekran veya sinema moduna girmek imkânsızlaştı.

9to5Google'a göre bu durum, gecikmeli bir internet bağlantısı gibi davranmak için YouTube'un koduna yazılan yapay bir zaman aşımı nedeniyle gerçekleşiyor. Bu bir süredir kodda mevcuttu ama YouTube'un son zamanlarda bunu daha özgürce kullandığı görülüyor.

AdBlock Plus, uBlock Origin veya Ghostery gibi bir reklam engelleyici uzantı kullanıyorsanız ve son zamanlarda YouTube ile sorun yaşıyorsanız, uygulama sizin Premium üyelik almanız konusunda ısrarcı olmaya devam edecek.