YÖK'ten yurtdışında eğitim alacak öğrencilere denklik ve yatay geçiş uyarısı

YÖK, yurtdışında eğitim planlayan öğrencileri denklik, yatay geçiş koşulları ve yanıltıcı reklamlar konusunda uyararak e-Devlet'ten tanınan kurumların kontrolünü önerdi.

Yayın Tarihi: 05.09.2025 19:05
Güncelleme Tarihi: 05.09.2025 19:05

YÖK'ten yurtdışında eğitim alacak öğrencilere denklik ve yatay geçiş uyarısı

YÖK'ten yurtdışında eğitim alacak öğrencilere denklik ve yatay geçiş uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere yönelik bir uyarı yayımladı. Kurul, tercih ve kayıt süreçlerinde öğrencilerin dikkatli davranmasının önemine vurgu yaptı.

YÖK'ün uyarısı

"Öğrencilerimizin, 'denklik' ve 'yurt dışı yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş' şartlarını dikkate alarak değerlendirme yapmaları mağdur olmamaları için son derece önemlidir."

Açıklamada, kayıt dönemlerinde bazı yurt dışındaki üniversitelerin öğrenci çekmek amacıyla "YÖK denkliği", "YÖK tanınırlığı", "YÖK desteği" gibi sloganlarla yönlendirme yapabildiği ve bu tür ifadelerin yanıltıcı olabileceği belirtildi.

Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

YÖK açıklamasında, öğrencilerin denklik ve yatay geçiş şartlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmalarının mağduriyetleri önlemede kritik olduğu vurgulandı.

Tanınan kurumların nasıl kontrol edileceği

Açıklamada ayrıca, yurt dışında yükseköğrenim görmeyi düşünen öğrencilerin YÖK tarafından tanınan yükseköğretim kurumlarını e-Devlet üzerinden görebilecekleri ifade edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı