Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yılport Samsunspor yeni taktiğiyle Türkiye'nin ilki oldu!

Yılport Samsunspor, Skillcorner ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 14:26
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 14:26

Yılport Samsunspor yeni taktiğiyle Türkiye'nin ilki oldu!

Trendyol Süper Lig takımlarından Yılport Samsunspor, taktiğini değiştirdi! Skillcorner Fiziksel Performans ve Oyun Zekası Verisi’ni kullandığını duyuran Yılport Samsunspor, bu verileri kullanan ilk Türk takımı oldu. 

Kırmızı-beyazlı takım, Skillcorner firması ile bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Yapılan sözleşme kapsamında Samsunspor’un; Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da yer alan 25 ligdeki verilere ulaşabileceği vurgulandı. Kulüpten yapılan açıklamada bu veriler sayesinde oyuncuların topsuz hareketlerinin, pas profillerinin ve rakip takımların presi altında top kullanma berecilerinin incelenebileceği aktarıldı. Bu veriler sayesinde Yılport Samsunspor, kulüplerin uygun sporcuyu seçme ve rakiplerin güçlü-zayıf yanlarını analiz debilecek. 

30 ülkede 140’tan fazla kulüp kullanıyor

Kulüp açıklamalarında görüşlerine de yer verilen Yılport Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, yenilikçi olmanın önemini vurguladı. Ayrıca, artık oyuncu analizi ve veri kullanımının futbolda büyük bir yeri olduğunu kaydetti. Son olarak da söz konusu sözleşme ile aldıkları Scillcorner verisinin Samsunspor için çok yararlı olacağını söyledi. 

Öte yandan Skillcorner İş Geliştirme Direktörü Pedro Nogueira ise dünyanın çeşitli noktalarında bu verilerin değerini anlayan kulüpler görmekten mutlu olduklarını dile getirdi. Ayrıca Yılport Samsunspor dahil, 30’dan fazla ülkede 140 kulüple çalıştıklarını kaydetti.