Yılların irmik helvasını daha önce böyle yemediniz! Herkes parmaklarını yemeye hazır olsun

Türk mutfağının vazgeçilmezi irmik helvasını daha önce böyle yemediniz! Parmaklarınızı yiyeceğiniz bu tarif ile masanız şenlenecek. Lezzetli irmik helvası tarifi ve tüm püf noktaları sizlerle...

Yılların irmik helvasını daha önce böyle yemediniz! Herkes parmaklarını yemeye hazır olsun

Türk mutfağının vazgeçilmezi irmik helvası, hem kolay hem de lezzetli tarifi ile birçok sofranın vazgeçilmezi.... Birçok masayı şenlendiren irmik helvasını daha önce bu tarifle yemediğinize eminiz! Tatlısında parmaklarınızı yiyeceğiniz, misafirlerinizi kapıda kuyruk edecek irmik helvası tarifi sizlerle...

İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde irmik 
  • 1 su bardağı ölçüsünde şeker
  • 1 su bardağı ölçüsünde su
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ ya da tereyağ
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde dövülmüş fındık ya da çam fıstığı
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde kuş üzümü
  • İsteğe bağlı tarçın

irmik helvası

İRMİK HELVASI YAPILIŞI

  1. İlk olarak bir tavanın içerisine sıvı yağ aldıysanız sıvı yağ kızarana kadar; eğer tereyağ aldıysanız da, tereyağ eriyip kızana kadar bekleyin. 
  2. Erimiş olan yağın üzerine irmiğinizi ekleyin. Kısık ateşle beraber sürekli karıştırarak irmiğinizi kavurun. İrmiğinizin hafif renk değiştirmesi bu noktada önemli. 
  3. Ayrı bir tava içersinde çam fıstıklarını ya da dökülmüş fındıklarınızı hafifçe kavurmaya başlayın. 
  4. Kavrulmuş olan irmiğinizin üzerine suyu ve şekerinizi ekleyin. 
  5. Karıştırarak tekrardan şeker eriyene kadar pişirin. Şeker eridikten ve suyunu çektikten sonra kavrulmuş fıstık ve beraberinde kuş üzümüzü ekleyin. 
  6. Birkaç dakika daha orta ateşte karıştırarak pişirin.
  7. Ocaktan aldıktan hemen sonra üzerine tarçın serperek misafirlerinize servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...