Yıldırım'da Karne Şenliği Başladı: Çocuklar Kültür ve Sanatla Tatili Doldurdu

Yıldırım Belediyesi'nin Karne Şenliği'nde çocuklar Dede Korkut hikâyeleri dinledi, Tarihi Türk Obası'nı gezdi ve Zebra Müzikali ile yarıyıl tatilini dolu dolu geçirdi.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 13:56
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 13:56

Yıldırım'da Karne Şenliği Başladı: Çocuklar Kültür ve Sanatla Tatili Doldurdu

Yıldırım’da Karne Şenliği başladı

Spordan eğitime, kültürden sanata kadar hayatın farklı alanlarında projeler üreterek ilçeyi gençler ve çocuklar için cazibe merkezine dönüştüren Yıldırım Belediyesi, yarı yıl tatilinde de çocukları unutmadı. Yıldırım Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karne Şenliği, çocukların tatilini hem eğlenceli hem de öğretici etkinliklerle doldurmayı amaçladı.

Etkinlikte neler yaşandı

Karne Şenliği’nin ilk gününde minikler, Dede Korkut hikâyeleri dinleyerek Türk kültürünün zengin anlatı geleneğiyle buluştu. Barış Manço Kültür Merkezi bahçesine kurulan Tarihi Türk Obası çocuklara tarihle doğrudan temas etme imkânı sundu. Gün, salonda sahnelenen Zebra Müzikali gösterimiyle son buldu. Etkinliğe binlerce çocuğun katıldığı bildirildi.

Başkan etkinlikte

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karne Şenliği’nin ilk gününde çocukları yalnız bırakmadı. Etkinlik alanında çocuklarla buluşan Başkan Yılmaz, miniklerle yan yana Zebra Müzikalini izleyip, Tarihi Türk Obasında Dede Korkut hikâyeleri dinledi.

Yıldırım’da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her alanda yatırım yapıyoruz. Onların hem eğlenip hem öğrenebilecekleri, kültürümüzle bağ kurabilecekleri ortamlar oluşturmak bizim en temel görevlerimizden biri. Ara tatilde düzenlediğimiz bu etkinliklerle çocuklarımızın yüzündeki tebessüme ortak olmak bizler için büyük mutluluk oldu. Yıldırım’da çocuklarımızı kültürle, sanatla, tarihle buluşturmaya devam edeceğiz. Karne Şenliğimiz 31 Ocak’a kadar devam edecek. Tüm çocuklarımızı Karne Şenliği’ne katılmaya davet ediyorum

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, KARNE ŞENLİĞİ'NİN İLK GÜNÜNDE ÇOCUKLARI YALNIZ...

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ, KARNE ŞENLİĞİ'NİN İLK GÜNÜNDE ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

KARNE ŞENLİĞİ'NİN İLK GÜNÜNDE; DEDE KORKUT HİKAYELERİ DİNLEYEN, TARİHİ TÜRK OBASINI ZİYARET EDİP...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.