Gaziantep’te Koruyucu Aile Olma Hikayesi
Gaziantep’te 8 yıl önce evlenen Hayrettin ve Meliha Celil çifti, 8 ay önce bakımını üstlendikleri 1 yaşındaki bebekle mutlu bir aile tablosu çiziyor.
Yetiştirme Yurdundan Koruyucu Aileliğe Geçiş
Şahinbey ilçesinde yaşayan Hayrettin Celil, kendisi gibi yetiştirme yurtlarında büyüyen bir çocuğa koruyucu aile olma kararı aldı. Evlilikleri boyunca çocuk sahibi olamayan çift, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvurarak resmi işlemleri tamamladı ve yuvada kalan 1 yaşındaki bir bebeğe koruyucu aile oldu.
Hayrettin Celil’in Duyguları
Hayrettin Celil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erişkinlik yıllarında yurtlarda büyüyen çocukların durumuna her zaman duyarlı olduğunu ve koruyucu aile olma fikrini eşi Meliha ile nişanlılık döneminde paylaştığını belirtti. Çocuk sahibi olamayacakları düşüncesiyle harekete geçerek bir kız çocuğuna koruyucu aile olduklarını ifade etti. Celil, "Koruyucu aile olmak çok güzel bir duygu, herkese tavsiye ediyorum. Kendi öz evladım gibi bakıyorum," dedi.
Meliha Celil’in Düşünceleri
Eşi Meliha Celil ise her zaman bir çocuk sahibi olmak için dua ettiğini ve bebeğin ailelerine katılmasıyla hayatında birçok şeyin değiştiğini dile getirdi. "Her doğuran anne-baba değil, ben kızımı kalbimde doğurdum" diyen Meliha Celil, bebeğin evin gerçek anlamda bir aile olmasını sağladığını belirtti.
Aile Olmanın Getirdikleri
Celil çifti, bebekleriyle geçirdikleri her anın kıymetinin farkında olduklarını ve aile olmanın getirdiği mutluluğu paylaştıklarını ifade etti. Hayrettin Celil, "Bebeğimiz geldiğinde resmen tam bir aile olduk. Eşim ve ben, çocuklarımızın her anını özel kılmaya çalışıyoruz. Artık ailenin nasıl bir şey olduğunu biliyoruz," şeklinde konuştu.
Sonuç ve Tavsiyeler
Celil, başkalarına da bu şekilde bir koruyucu aile olmalarını tavsiye ederek, "Gidin başvurun, oradan bir hayat kurtarıyorsunuz. Sizi siz yapıyor, canınızdan can biliyorsunuz," dedi. Bu deneyim, onların yaşamlarında yeni bir sayfa açarak mutluluğun kaynağı haline geldi.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan ve yetiştirme yurdunda büyüyen Hayrettin Celil, 8 yıl önce Meliha Celil ile dünya evine girdi. Evlilikleri süresince çocuk sahibi olamayan Celil çifti, yetiştirme yurdunda kalan bir çocuğa koruyucu aile olmaya karar verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvuran Celil çifti, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından yuvada kalan 1 yaşındaki bebeğe koruyucu aile oldu.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan ve yetiştirme yurdunda büyüyen Hayrettin Celil, 8 yıl önce Meliha Celil ile dünya evine girdi. Evlilikleri süresince çocuk sahibi olamayan Celil çifti, yetiştirme yurdunda kalan bir çocuğa koruyucu aile olmaya karar verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvuran Celil çifti, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından yuvada kalan 1 yaşındaki bebeğe koruyucu aile oldu.