DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,19 0%
ALTIN
5.984,76 -0,44%
BITCOIN
3.782.443,09 -4,19%

Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması başvuruları başladı — Son başvuru 31 Ekim

Tarım ve Orman Bakanlığı ve OGEM‑VAK’ın düzenlediği 'Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı. Son tarih 31 Ekim; finalistler 21 Kasım, ödül töreni 15 Aralık.

Yayın Tarihi: 19.08.2025 15:34
Güncelleme Tarihi: 19.08.2025 15:34

Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması başvuruları başladı — Son başvuru 31 Ekim

Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları ile Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı (OGEM-VAK) tarafından düzenlenen Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması için başvuruların başladığı bildirildi.

Organizasyonun amacı ve kapsamı

Orman Genel Müdürlüğü açıklamasına göre yarışma, profesyonel ve genç sinemacıları çevre bilinci, iklim krizi ve doğayla uyumlu yaşam temaları etrafında buluşturarak, bu konularda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Yarışma, kısa film ve belgesel türlerindeki eserlerin toplumsal etki yaratma potansiyelini öne çıkaracak şekilde kurgulanmış durumda.

Tema, katılım ve takvim

Yarışmanın odak temaları arasında iklim krizi, çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşam yer alıyor. Katılımcılar eserlerini belirtilen temalar çerçevesinde hazırlayarak başvuruda bulunabilecek. Yarışmaya başvuruların son günü 31 Ekim olarak duyuruldu. Finalistler 21 Kasım tarihinde açıklanacak ve ödül töreni 15 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

Ödüller ve kategoriler

Yarışma, iki ana kategori üzerinden ödüller dağıtacak: profesyonel filmler ve öğrenci filmleri. Profesyonel filmler kategorisinde birinciye 100.000 TL, ikinciye 75.000 TL, üçüncüye 50.000 TL verilecek. Öğrenci filmleri kategorisinde ise birinci 75.000 TL, ikinci 50.000 TL, üçüncü 35.000 TL ödüle layık görülecek. Her iki kategoride ayrıca Yeşil Vatan özel ödülleri ve mansiyon ödülleri takdim edilecek.

Başvuru nasıl yapılır

Katılımcılar başvurularını www.ogm.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı