Yerel hizmetleri güçlendirmek için TOGG birliklere teslim edildi

TESK Başkanı Mehmet Yiğiner, yerli ve milli TOGG’u birliklerin hizmetine sunduklarını açıkladı; ilk araç Ardahan ESOB Başkanı Asim Özer’e teslim edildi.

Yayın Tarihi: 03.10.2026 14:03
Güncelleme Tarihi: 03.10.2026 14:24

Yerel hizmetleri güçlendirmek için TOGG birliklere teslim edildi

TESK yerli araçla birliklerin hizmet kapasitesini artırıyor

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, seçiminin ardından başlattığı hizmet güçlendirme adımlarından birini hayata geçirerek yerli ve milli otomobil TOGGu birliklerin kullanımına sundu. Yiğiner, yerelde hizmet eşitliğini sağlama hedefi doğrultusunda ilk aracın teslimatını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Teslimatın hedefi:

Yiğiner, birlik ve federasyonların imkanlarını güçlendirmenin esnaf ve sanatkarların daha etkin hizmet alması için şart olduğunu belirtti. Bu kapsamda Türkiye'nin gururu olarak nitelendirdiği TOGGun, birliklerin hizmet araç filosuna eklenerek kırsal ve uzak bölgelerde de erişilebilirlik sağlayacağını söyledi. İlk aracın Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Asim Özere teslim edildiği bildirildi.

Nasıl bir etki bekleniyor:

TESK yönetimi, yerli ve milli imkanların esnaf ve sanatkarlar lehine kullanılmasının hizmet kalitesini artıracağını ve iller arası imkan farklılıklarını azaltacağını vurguladı. Yiğiner, birlikler ve federasyonlar aracılığıyla bu tür kaynakların dağıtımının devam edeceğini, esnaf teşkilatının sahada daha güçlü destek alacağını ifade etti.

Yapılan teslimatın sembolik ve operasyonel bir adım olduğunu kaydeden yetkililer, TOGG'un Ardahan teşkilatına, şehre ve esnaf kesimine hayırlı olmasını diledi. TESK, önümüzdeki dönemde benzer uygulamalarla yerli üretimi teşvik etmeye ve hizmet ağını genişletmeye devam edeceğini açıkladı.

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU (TESK) GENEL BAŞKANI MEHMET YİĞİNER, "YERLİ VE MİLLİ...

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU (TESK) GENEL BAŞKANI MEHMET YİĞİNER, "YERLİ VE MİLLİ İMKANLARIMIZI ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN HİZMETİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.