Yenipazar’da kapsamlı kentsel estetik ve çevre düzenleme çalışmaları başlıyor
Yenipazar Belediyesi, ilçe genelinde meydanlardan parklara, sokaklardan mesire alanlarına kadar uzanan bir dizi kentsel düzenleme projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Malik Ercan, projelerin öncelikle Belediye Meydanı ve Atatürk Parkı çevresinde odaklanacağını bildirdi.
Proje kapsamı ve uygulama alanları
Başkan Ercan’ın aktardığına göre, söz konusu alanlarda mimari düzenleme, peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesi yapılacak. Bu müdahalelerin hedefi, kamusal kullanım alanlarını hem estetik hem de işlevsel açıdan güçlendirerek ilçenin genel yaşam kalitesini yükseltmek.
Yeni Mahalle’de yer alan Pınar ve Petek sokaklarda ise sokak sağlıklaştırılması çalışmaları yürütülecek; sokakların daha düzenli, modern ve kullanışlı bir görünüme kavuşturulması amaçlanıyor.
Çamlık Mesire Alanı için ise alanın bir bölümünün Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi; kalan kısımlarda ise gerekli çevre düzenleme çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Hedef ve beklenen sonuçlar
Projelerle, Yenipazar’ın kent estetiğinin güçlendirilmesi, vatandaşların daha konforlu ve erişilebilir kamusal alanlara sahip olması hedefleniyor. Belediye yetkilileri, yapılacak düzenlemelerin ilçenin çehresini değiştireceğini ve günlük yaşamı kolaylaştıracağını belirtiyor.
Başkanın değerlendirmesi
Belediye Başkanı Malik Ercan, çalışmalara ilişkin olarak projelerin ilçe genelinde aralıksız devam edeceğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: 'Vatandaşlarımız için yorulmadan hizmet üretmeye devam edeceğiz. Yenipazar’ı daha yaşanır bir hale getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Her şey Yenipazar için.'
Belediye tarafından hazırlanan projelerin uygulanma sürecine ilişkin detaylar ve takvim ilerleyen dönemde kamuoyuyla paylaşılacak.
YENİPAZAR BELEDİYE BAŞKANI MALİK ERCAN, BELEDİYE MEYDANI VE ATATÜRK PARKI BAŞTA OLMAK ÜZERE SOKAKLAR VE MESİRE ALANLARINDA HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELERLE YENİPAZAR’I DAHA MODERN VE YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.