Yenidoğan çetesi davasında mahkeme iki tutuklu doktorun tahliyesine karar verdi

Yenidoğan çetesi davasında tutuklu doktorlar Zeki Ötünç ile Rıza Keykubad adli kontrolle tahliye edildi; sanık sayısı 61'e çıktı, duruşma 26 Ocak 2027'ye ertelendi.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 19:21
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 19:21

Yenidoğan çetesi davasında mahkeme iki tutuklu doktorun tahliyesine karar verdi

duruşmanın gelişmeleri:

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Zeki Ötünç ile Rıza Keykubad hakkında mahkeme, adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyelerine karar verdi. Duruşmaya tutuklu sanık Fırat Sarı, bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu; bazı sanıklar ise SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

sanık savunmaları ve iddialar:

Tutuklu sanık Fırat Sarı yaptığı savunmada soruşturmanın kamuoyunda geniş yankı uyandırdığını belirterek, bebek ölümlerine ilişkin iddiaları reddetti. Sarı, "Bebek ölümleri yaşanmadı. Hekimler, bebekleri öldürmek gibi bir amaç taşımadı. Burada bir örgüt yok" ifadelerini kullandı. Ayrıca sağlık tesislerindeki uzman sayısına ve otopsi taleplerine dikkat çekip, hazırlanan raporlara itiraz ettiğini ve bebeklere otopsi yapılmasını talep ettiğini belirtti.

davanın kapsamı ve sonraki aşama:

Soruşturmanın ikinci dalgasında hazırlanan iddianame ile ana dava dosyasının birleştirilmesi sonucu sanık sayısı 61'e yükseldi. Mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı 26 Ocak 2027 tarihine erteledi. Ayrıca mahkeme başkanı, sonraki celse ve duruşmaların Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Silivri Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görüleceğini açıkladı.

Yenidoğan çetesi davasında 2 sanık tahliye edildi

Yenidoğan çetesi davasında 2 sanık tahliye edildi

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!